Profesyonel olarak uygulanan Ankara saç ekimi işlemleri, kadın ya da erkek fark etmeksizin pek çok kişinin tercih ettiği bir saç dökülmesi tedavi yöntemidir.  Ankara saç dökülmesi problemi için saç ekimi işlemlerinin uygulandığı bir merkez olan saç ekimi Ankara merkezinde, kişilerin karşılaşmış oldukları çeşitli saç dökülmesi problemleri için tedavi yöntemleri uygulamaktadır.

Saç Ekim’i Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemleri, saçların dökülmüş olduğu ya da seyrekleşmiş olduğu bölgeye hastanın kendi sağlıklı saçlarının eklenmesi ile gerçekleştirilir. Ankara saç ekim kliniklerinde bu işlem tamamen hastaya özel olarak planlanarak uygulanmaktadır.

Saç ekiminde hastanın donör bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanarak çeşitli özel işlemlerin ardından seyrelme olan ya da tamamen dökülme olan kısımlarda açılan kanallara ekilir. Ekilen bu saçlar ortama 1- 1,5 ay gibi bir süre sonunda kişiye sağlıklı ve gür bir saç görünümü kazandırır.

Saç Ekim’i Kimler İçin Uygundur?

Ankara saç ekimi kliniğindeki saç ekim işlemleri; 21- 22 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilmektedir. Fakat doğuştan saçsız olanlar yani hiç saç kökü olmayan, donör bölgesinde saç bulunmayan ve çeşitli hastalıkları olan kişilerin dışında herkesin yaptırabileceği bir işlemdir.

Saç Ekim’i Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi işleminin uygulama süresi çeşitli faktörlere göre değişmektedir. Ankara saç ekimi klinik merkezlerinde uygulanan bu işlemlerim; uygulandığı bölgedeki kıl yoğunluğuna, saç köklerinin ekilecek olan kök sayısına vb. gibi parametrelere bağlı olarak saç ekim süresi değişmektedir. Fakat saç ekimi genellikle yaklaşık olarak 3 ila 5 saat aralığında sürmektedir.

Saç Ekim’i Sonrası Saçlar Ne Zaman Uzar?

İşlemden sonra yaklaşık 12 ila 18 ay arasında değişen bir süre sonunda ekim işlemi uygulanan saçlar uzamaya ve dikkat çekmeye başlar.

Saç Ekim’i Ne Kadar Sürede İyileşir?

Ankara saç ekimi kliniğinde uygulanan saç ekim işlemi sonrasında uygulama yapılan bölge yaklaşık olarak on günde iyileşir. Fakat tam olarak bir iyileşme ve saçlardaki doğal görünüme 8 ila 10 hafta arasında değişen bir süre zarfında ulaşabilmektedir.

Saç Ekim’inde Sonuç Ne Zaman Alınır?

İşlem sonrasında 12-18 ay arasında değişen bir dönem sonunda hissedilen ve fark edilen bir sonuç alınır.

Saç Ekim’i Ağrılı Mıdır?

Hayır saç ekimi Ankara kliniklerinde uygulanan saç ekim işlemi ağrısızdır. İşlem öncesinde saç ekim yapılacak olan ve donör olarak kullanılan bölgelere doktor tarafından lokal anestezi yapılır. Hastaya uygulanmış olan bu lokal anestezi işlemi sayesinde hasta acı ya da ağrı hissetmeden işlem gerçekleştirilir.

Saç Ekim’i Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Saç dökülmesi problemi yaşayan kişilere tedavi yöntemi olarak saç ekim işlemleri uygulanmaktadır. Ankara saç dökülmesi kliniklerinde uygulanan saç ekim işlemleri, kişinin doğal saçlarına zarar vermez. Bu nedenle saç dökülme problemi ile de karşılaşılmaz.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi problemi ile ilgili pek çok farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Ankara saç ekim klinik merkezlerinde kişilere uygulanan saç ekimi tedavi yöntemi bu yöntemlerden sadece bir tanesidir. Ankara saç dökülmesi tedavi yöntemleri ve saç ekim işlemleri ile hastaya birebir uygulanan tedavi yöntemleri, kişinin istediği estetik görünüme ve saçlara kısa süre içinde ulaşması sağlanmaktadır.

Saçlar Neden Dökülür?

Saç dökülmesi etkileyen ve saçların dökülmesine neden olan pek çok farklı faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerden bazıları şu şekildedir.

  • Genetik yatkınlık
  • Hormonsal ve besinsel faktörler
  • Sistematik hastalıklar
  • Çeşitli saçlara zarar veren ilaçlar
  • Kıl gelişimi bozuklukları
  • Psikolojik etkiler
  • Kimyasal maddelere maruz kalma
  • Yanlış bakım yapma vb. gibi durumlar.

Yanlış Saç Bakımı Dökülmeye Neden Olur Mu?

Yanlış saç bakımı saçların dökülmesine neden olan faktörlerden birisidir. Saç bakım ürünleri, saçların yapısına, tipine ve diğer tüm özelliklerine göre belirlenmeli ve özenle alınmalıdır. Aksi taktirde saç ve deri tipine uygun olarak alınmayan saç bakım ürünleri kişilerde saç dökülmesine neden olmaktadır. Ankara saç dökülmesi klinik merkezlerinden randevu alarak hayal ettiğiniz gürlüğe sahip saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç Dökülmesinin Tedavisi Var Mıdır?

Saç dökülmesinin çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Bu tedavi yöntemlerinden biri Ankara saç ekimi klinik merkezlerinde uygulanan saç ekim işlemidir. Ankara saç dökülmesi tedavi yöntemleri ile dökülen saçlarınız, eskisinden de daha sağlıklı ve gür saçlara dönüşebilir.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler arsında çeşitli genetik ve çevresel faktörler, psikolojik durum, yanlış saç bakım ürünleri vb. gibi durumlar da girmektedir. Dolayısıyla saçlarda saç dökülmesi problemi ile karşılaşmanız mümkündür. Ankara saç dökülmesi tedavi yöntemleri ile çeşitli nenelerden kaynaklı olarak dökülen saçlarınızın tedavisini yapabilir ve dilediğiniz estetik görünüme kısa süre içinde ulaşabilirsiniz.

Saç Dökülmesi Tedavi Edilebilir Mi?

Evet saç dökülmesi tedavi edilebilen bir problemdir. Ankara saç dökülme kliniklerinde uygulanan saç ekimi vb. gibi tedavi yöntemleri ile saç dökülmesi tedavi edilir.