Herkes, güzel bir gülüşe sahip olmak ister. Bununla ilgili gerçekleştirilebilecek estetik işlemler vardır. Biri de porselen lamine adı verilen “yaprak diş” kaplamasıdır. Son dönemlerde birçok kişi tarafından tercih edilir. Böylece isteyen herkes, sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olabilir. Önemli olan doğru adresten destek almaktır.

Porselen Lamine Nedir?

Diğer adı, laminate veneer olan kaplamalar, ön bölgedeki dişlerde uygulanan bir işlemdir. Özellikle beyazlatmaya rağmen oluşan sararmalar, çarpık ve aralıklı dişler için ideal bir seçenektir. Şekil bozukluklarından dolayı ortaya çıkan problemlerin giderilmesini sağlar. Halk tarafından ön diş kaplama da denilmektedir.

Porselen Lamine Nasıl Uygulanır?

Güzel dişlere sahip olmak isteyenler, “Porselen lamine nedir?” sorusundan sonra nasıl uygulandığı da merak etmektedir. Herkes için uygun olmayan bu yöntemin aşamaları aşağıdaki gibidir:

·         Öncelikle hasta ile diş hekimi dişin nasıl görüneceğine(lamine yaprak porselen diş yapımı ile) karar verir.

·         İlk seans sırasında dişlerde şekillendirilir ve pürüzlendirilir.

·         Dişlerin ölçüsü alınır ve laboratuvar ortamına gönderilir.

·         Hastayla porselen lamine için renge karar verilir.

·         Son aşamada laboratuvarda hazırlanan porselenler, adheziv ile dişlere yapıştırılır.

Böylece danışanlar, hayalindeki gülüşe kavuşmaktadır. Bu sayede kişiye özgüven de gelmektedir. Çünkü birçok kişi kötü diş görüntüsünden dolayı sosyal hayata karşı çekingen davranır. Ancak Dr. Özlem Özcan ile gerçekleştirilen porselen lamine işlemiyle doğal ve estetik görüntü yakalanabilir.

Porselen Lamine Kimlere Uygulanır?

Genel olarak porselen lamine, dişin renginden ve diziminden rahatsız olan kişilere uygulanmaktadır. Ancak diş ve diş eti problemleri yaşayan kişiler, öncelikle tedavisini olmalıdır. İşlem, şu şartlara uyum sağlayan kişiler için uygundur:

·         Öncelikle kişinin 18 yaşından büyük olması gerekir.

·         İstediği diş beyazlığına sahip olamayan kişilere uygulanabilir.

·         Aşırı diş çarpıklığına sahip olmayan kişilerin dişleri bu yöntemle düzeltilebilir.

·         Aşınmış dişleri olan hastalar, uygulamayı tercih edebilir.

·         Diş kırılmalarına ve çatlaklara sahip kişiler için de uygun bir tedavidir.

Ön dişlerde yaşanan dizilim sorunları için porselen veneer, çoğu zaman tercih edilir. Bu sayede dişlerde var olan simetrik problemler gülerken veya konuşurken görülmez.

Porselen Lamine Kimlere Uygulanmaz?

Tabii ki tüm yöntemler, herkes için uygun değildir. Porselen laminelerden yararlanamayacak kişiler aşağıdaki şekilde sırlanabilir:

·         Çene problemi olan kişiler

·         Yüksek ortodonti sorunları olan hastalar

·         Dişlerini ve çenesini aşırı derecede sıkanlar

·         Yoğun diş eti rahatsızlığı olanlar

·         Diş kayıpları nedeniyle köprü yapılması gereken hastalar

Porselen lamineyi yaptırmak isteyenler, öncelikle diş hekimine gitmelidir. Burada yapılacak muayene sonucu, işleme uygun olup olmadığı anlaşılır. Böyle bir durumda da öncelikle gerekli tedaviyi olması gerekir. İlerleyen zamanda işlemin yapılma ihtimali tekrar doktorla konuşulmalıdır. Eğer ki diş hekimi, porselen lamine için uygun olduğunu düşünürse uygulanabilir. Ayrıca tedavi sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır.

Porselen Lamine Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu diş tedavisini yaptıranların özellikle yediklerine dikkat etmesi gerekir. Kabuklu ve sert yiyecekler, diş ile ısırılmamalıdır. Bunun dışında:

·         Dövüş sporlarıyla ilgilenenlerin koruyucu kullanması gerekir.

·         Uyurken diş sıkma problemi yaşayanlar da gece plağı kullanmaya önem göstermelidir.

·         Kalemi ağza sokma alışkanlığı bırakılmalıdır.

Son olarak 6 ayda bir gerçekleştirilmesi gereken rutin kontroller aksatılmamalıdır.

Porselen Lamine Fiyatları

Güzel bir gülüşe sahip olmak isteyenler, porselen lamine fiyatları ile ilgili bilgi almak isterler. Bu uygulama için kesin bir ücret belirtmek mümkün değildir. Çünkü tedavinin fiyatı kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. En net ücret bilgisi, diş hekiminin gerçekleştirdiği muayene sonucunda ortaya çıkacaktır.