Denizli’de geçtiğimiz Pazar günü Hasan Güngör Spor Salonu’nda yapılan Ak Parti  5. İl kongresinde konuşan AK Parti önceki İl Başkanı Av. Avni, Örki’nin konuşması gündem oluşturdu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere bakanlar ve protokol üyelerinin katıldığı o kongrede Örki’nin konuşmasındaki “Ebabil kuşları” ile ilgili bölüm öne çıkmıştı.  Ancak sözlerinin çarpıtılarak bazı medya kuruluşlarınca Ak Parti ve şahsına yönelik saldırı girişimlerine sert cevap veren Örki, yaptığı konuşmadan rahatsız olanların bu konuşma üzerinden yıpratma girişimlerini çok manidar bulduğunu ifade etti.

HEZEYAN VE KORKU İÇİNDELER
Örki, “Kongrede yaptığım konuşmada salondaki coşku ve sevgi nidalarını sanki ebabil kuşlarının çığlıkları gibi lanse etmeye çalışanlar vardı. Benim ağzımdan kendi partililerimi küçük düşürme gayretinde olan bazı gazete ve internet sitesinin yayınları bir kez daha göstermiştir ki, bu çaba da boşa çıkmıştır.Biz o gün 'Bu salondan yükselen ses, geleceğe duyulan umut olsun. Bu salondan yükselen ses, emin adımlarla ilerleyen ülkemize güç olsun. Bu salondan yükselen ses, Filistin'e, Arakan'a, Suriye'ye Mısır'a dünyanın mazlumlarına kurtuluş duası olsun. Denizlim, bu salondan yükselen ses, Kabe'yi Muazzama'yı yıkmaya gelen Ebrehe'nin fillerinin yüreğine korku salan o Ebabil kuşlarının çığlıkları gibi paralelcilerin, devlet ve millet düşmanlarının kalplerine korku salsın inşallah' ifadelerini kullanmıştık.
Siyaseten bizleri bu güne kadar anlamayan, vatan ve millet aşkımızı kavrayamayan zihniyet, o günkü sözlerimizin de muhteviyatını çözememiş olacak ki, bu girişimden medet umar hale geldi. Vatan ile millet ile işi olmayanlar başka şeylerin peşinde koşuyorlar. Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber Efendimizin hayatı bizlere örneklerle doludur. Bizim de bu olaylardan ve örneklerden günümüze ışık tutmaya çalışmamız gayet doğaldır. Anlaşılan o ki vermeye çalıştığımız mesaj tam olarak hedefine ulaşmış. Hezeyan ve korkuları, bir küçük ama bir o kadar da etkili cümleyle iyice ortaya çıkmış oldu.  ” dedi.