MHP’li Ayhan, İl Başkanı Yasin Öztürk ile birlikte Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti. Oda Başkanı Köksal Semerci ile bir süre görüşen Ayhan, şoför esnafının sorunları hakkında bilgi aldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAKTAN ÇIKTI

13 yıllık AKP iktidarı döneminde ekonomi yönetiminde benimsenen politikaların mevcut durumda sürdürülebilir olmaktan oldukça uzak olduğunu belirten Ayhan,  “Yurtiçi tasarrufların yetersizliği, yurtdışından sağlanan hammaddelere olan bağımlılık ve ihracatın katma değerinin ülke içerisinde yapılan üretimden çok ara malı ithalatına bağımlı olması, ülke ekonomisinin büyüme performansının yüksek cari açık ve dış kaynak ve borçlanma ile sağlanabilmesini beraberinden getirmektedir. AKP döneminde bu yapısal sorunların, kırılganlıkların çözümü yerine, sorunun daha da derinleşmesine neden olan   politikaların  izlenmiş olması, hâlihazırda içerisinde olduğumuz durumun en önemli nedenlerindendir.AKP’nin sözde çıpaları bu gidişat içinde gerekli tedbirleri alacak vizyonu ortaya koyamamıştır. Sarayın vesayeti altında idare-i maslahat yapmıştır. Şimdi de ekonominin sözde çıpası olarak pazarlanmaya çalışılmaktadır.Halbuki sarayın yeni gözdeleri ve bazı yandaş yazarların  da itiraf ettiği üzere,  sahıslara olduklarının üzerinde vehim atfetmekle  ekonominin sorunları çözülemez. Bu gün mali disiplin diye görünen aslında AKP döneminde vatandaşın sırtına yüklenen dolaylı vergi yükü,   kamu kaynaklarının özelleştirmeler  ile yandaş  şirketlere devri  ve türlü mali piyasa düzenlemeleri gölge kamu ekonomisi uygulamaları ile yaratılan bir illizyondur.Ekonomide gerçek anlamda bir mali disiplin bulunsa   Petrol fiyatlarının yarı yarıya düştüğü bir ortamda enflasyon ve faizler çift haneleri aşmaz, ülke parası sekiz ayda %30 değer kaybetmezdi.   Bu manzarayı yaratanlar maalesef ekonomide çıpa olarak algılatılmaya çalışılmaktadır.  Üstelik  AKP içinde, ekonomide   kimin çıpa olduğuna ilişkin fikir ayrılıkları da giderek büyümektedir. Bu çıpa ister “eski bir sayın Bakan”  olsun isterse, sözde “sağlam irade” olsun ekonomide yıkımdan başka bir netice doğurmamıştır. AKP ekonomi yönetimi içindeki karmaşa ve son günlerde su yüzüne çıkan çekişme milletimize çok pahalıya malolacaktır” dedi.

ŞOFÖR ESNASFINA MÜJDE

MHP iktidarında şoför esnafının nefes almasına yönelik önemli çalışmaları olduğunu belirten Ayhan, “İktidara geldiğimizde Şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. Geçimini bir tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan on yıl kullanmak şartıyla KDV ve ÖTV alınmayacaktır. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine yıpranma payı verilecek. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine, primlerini düzenli ödedikleri çalışma sürelerinin her 4 yılı için bir yıl filli hizmet zammı verilecektir. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt verilecek. Akaryakıt kaçakçılığı önlenecek, buradan elde edilecek gelir yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan esnafımıza vergisiz akaryakıt temini için kullanılacaktır. Şehir içi taşıma sektöründe bulunan esnaf ve sanatkârların elektrikli araç kullanmaları için bir destek programı uygulamaya konulacaktır. Yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretler yeniden düzenlenecek. Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak yeni düzenlemelerle şoför esnafına yük olmaktan çıkarılacaktır. Kamyon ve otobüslere takoğraf takılması uygulamasındaki sorunlar giderilecektir. Korsan taşımacılığa fırsat verilmeyecek. Araçların tescil belgelerinde gösterilen amacın dışında kullanılması etkin denetim yoluyla önlenecek, gerçek nakliyeci esnafının haksız rekabet ile karşı karşıya kalmasına neden olan korsan taşımacılığa fırsat verilmeyecektir. Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek Esnaf ve sanatkârların, geçmişte vergi mükellefiyeti ve oda kaydı bulunmasına rağmen, kayıt ve tescili olmadığı gerekçesiyle hizmetine saydıramadıkları zorunlu sigortalılık sürelerine borçlanma imkânı verilerek hizmetlerine saydırabilmeleri sağlanacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacaktır. Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Esnaf BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları iyileştirilerek, gerçek manada intibak düzenlemesi yapılacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikler giderilecektir. Esnaf ve sanatkârımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır” diye konuştu.