CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale Belediyesi’nin Kurban Bayramından önce, Merkezefendi Belediyesi’nin ise, geçtiğimiz hafta sonlandırdığını açıkladığı, Sosyal Denge Sözleşmesinin, yandaşları korumak üzerine düzenlendiğini söyledi.
Yandaş sendika ile yapılan sözleşmenin, Başkan Yardımcıları ve Belediye Başkanlarının kendi ekibinde bulunan kişilere para aktarmak üzere düzenlendiğini kaydeden Yazmalı Efe, “Başkan Yardımcılarına 770, Müdürlere 570, Şeflere 370, sendikaya üye olan asıl hak sahiplerine ise 270 lira sosyal denge parası verilmesini haksız bir uygulama olarak nitelendirdi.
CHP Milletvekili Melike Basmacı, Başkanlarının bu Sosyal Dengesizlik Sözleşmesi’ni iptal ederek, sendika üyelerine hakkı olan “denge” parasının dengelenerek ödenmesini istedi. Basmacı, Söz konusu Belediyelerin Başkanlarına da şunları sordu:
“Merkezefendi ve Pamukkale Belediyesinde yandaş sendika ile yapılan Sosyal Denge Sözleşmesi Başkan Yardımcılarına ve kendi ekibinde bulunan kişilere para aktarılmak için mi yapılıyor.?
Belediyeler ile yetkili sendikalar arasında yapılan Sosyal Denge Sözleşmeleri adından da anlaşılacağı üzere çalışanlar arasında ücret dengesini sağlamak, emeğin karşılığını almak, geleceğe güvenle bakmasını temin ve sosyal barışı sağlamak amacıyla yapılmaktadır.
Ne yazık ki, Pamukkakle ve Merkezefendi Belediyesinde yapılan her iki sözleşmede de kendi ekibinde bulunan kişilere çok para, diğerlerine az para verilerek devletin parasıyla adalet ilkeleri çiğnenmiştir. 
Daha önce mahkeme kararıyla iptal olunan Dayanışma aidatları tekrar sözleşmeye konularak yandaş sendikaya para aktarımı sağlanmış, 4688 sayılı kanuna karşı gelinerek sendikalar arasında ayrım yapılmış, sendikasız olanların da malum sendikaya kayıt olunması için baskı unsuru olarak kullanılmaktadır.” dedi.
Basmacı, Belediye Başkanlarının sözleşmeleri çalışanlar lehine olacak şekilde yeniden alınmasını da istedi.