24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşırken her partinin aday isimleri ve sıralaması 21 Mayıs’ta belli oldu. Aday listeleri netleşen siyasi partiler vatandaşın karşısına çıkmaya ve sonunda sandıkta hesap görmeye hazırlanıyor. 

AK Parti’de beklenenin aksine bir aday listesi oluştu. Listeye tepeden girmesine kesin gözüyle bakılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu listeye alınmadı. Cahit Özkan 1. Sıradan Şahin Tin 2. Sıradan Ahmet Yıldız 3. Sıradan, Nilgün Ök 4. Sıradan aday gösterildi. 5. Sırada Hasan Oymak 6. Sırada Mustafa Semerci 7. Dilek Çevik 8. Adem Kayar Ak Parti’nin Aday Listesinde yer aldı. 
CHP’de geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde partililerin oy kullandığı ön seçimde 1. Sıradan aday gösterilen ve milletvekili seçilen Melike Basmacı bu kez adaylık başvurusunda bulunmadı. Sıralamadaki aynı yeri hemcinsi Gülizar Biçer Karaca alırken, Kazım Arslan aynı yerini korudu ve yine 2. Sıradan aday listesine yerleşti. Denizli il başkanlığından istifa edip Milletvekilliği yönünde yol alan Haşim Teoman Sancar’ı partisi, 3. Sıradan aday gösterdi. 4. Sırada Ünal Karaosmanoğlu 5. Özgür Savaş Bayar 6. İlhan Özcan 7. Şeniz Doğan 8. Bilgehan Burgul

Denizli MHP, Ak Parti ve BBP ile birlikte Cumhur İttifakında yer alıyor. Milleyetçi Hareket Partisi’nin Denizli için değişmez ismi Emin Haluk Ayhan yine milletvekili aday listesinde 1. Sıradaki yerini korudu. MHP’de 2. Sıradan aday gösterilen ve şu anda seçime adapte olduğu görünen Mehmet Uz, 3. Ferudun Ünal, 4. Gülay Özcan 5. Mehmet Altıntaş, 6. Ferudun Giresun, 7. Emrah Kozak 8. Şule Ocaklıoğlu

Milliyetçi Hareket Partisi’nde genel başkanlık istedikten sonra bir türlü seçim yapılmayan Meral Akşener, daha sonra kendi partisini kurdu. Harekete ilk Denizli’den başlayan Meral Akşener’in partisi İyi Parti ilk defa seçime katılıyor. İyi Parti’nin Denizli’deki 1. Sıra Adayı başından bu yana Akşener’in yanında olduğunu gösteren Yasin Öztürk, 2. Sırada Şule Türkarslan 3. Nafiz Öz 4. Temel Başbuğ 5. Mehmet Ali Uzakgider 6. Zeynep Sözeri 7. Murat Güngör 8. Sırada Hüseyin Köseoğlu listede yerini aldı. 

Genel başkanlığına Temel Karamollaoğlu’nun gelmesiyle bir trend yakalayan Saadet Partisi’de Denizli Milletvekili Adaylarını şu şekilde belirledi. 1. Sırada Ahmet Eryılmaz 2. Sırada Taner İzgi 3. Sırada Sevil Aktaş, 4. Abdullah Özeren 5. Halil İbrahim Varol, 6. Sırada Mehmet Ali Sezer 7. Mehmet Said Topuz 8. Kudret İlhan şeklinde belirlendi.