Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, parti binasında, göreve geldiği 2011 yılından bugüne il yönetiminde görev yapan tüm isimleri de bir araya getirerek önemli bir açıklamada bulundu. 

ADAY DEĞİLİM
1 Şubat 2015 yılında gerçekleşecek kongre ile ilgili bu toplantıyı gerçekleştirdiğini açıklayan Örki, "Şubat 2011 yılında İl başkanlığı görevine getirildik. 1 Şubat 2015 İl kongresine kadar da bu önemli göreve devam edeceğiz. Bu süreçte yönetimde görev alan tüm yol arkadaşlarımıza gecesini gündüzüne katarak çalıştığı için teşekkür ediyorum. Çok gayret ettik, çalıştık, halkımıza hizmet ettik. 35 yıllık hayatımın en mutlu ve şerefli süresi bu 4 yıl oldu. 35 bin üye sayısını bu tarihlerde 115 bine çıkardık. Ülkede üye sayısı artış hızında defalarca birinci olduk. Geçtiğimiz yerel seçimlerde 20 belediyenin 16'sını alarak zafere ulaştık. Tabi ki bizim burada amacımız makam koltuğu değildi. O bir araç. Amacımız halkımıza hizmet etmek, hizmetkarı olmaktı. İl başkanlığı anlamında artık farklı bakış açısı, yeni filizlerin yetişmesi zamanı geldi. Parti büyüklerimizle istişarelerimizde bu konuda hemfikir olduk. Ve büyüklerimizin onayı ile 1 şubat 2015'te yapılacak il kongresine aday olmayacağımı burada açıklamak istiyorum. Kongrede yeni bir isim ve yönetim bu görev için seçilecek şimdiden hayırlı olsun" dedi. 
BU BİR VEDA DEĞİL...
Bu açıklamanın bir veda anlamına gelmediğini aktaran Örki, "Bizler görevlerin sonu olacağını bilen ve kabul eden  insanlarız. Bu anlamda bir sona geldik. Ancak bu bir veda değil. Şahsıma partimizce farklı görevler verilecek olursa da onları da yapacağız" dedi.Bu sözleriyle de Örki, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliğine aday olabileceğini ima etti. Konuyla ilgili milletvekilliğine aday mısınız sorusuna ise Örki, "Bu konuyla ilgili istişarelerimiz sürüyor. halen neticelendirmedik. Bir sonuca ulaştığımızda ise bilgi vereceğim" dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASI OLACAK
Örki, il başkan adayının belirlenmesi süreciyle ilgili bilgiler aktararak, bu hafta sonu il başkanlığı noktasında temayül yoklaması olacağını duyurdu. 
Örki, "Bu hafta sonu genel merkezden yetkililerin gelerek 'kimi il başkanı olarak görmek istiyorsunuz' sorusunun yöneltileceği bir temayül yoklaması yapılacak. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları yöneticilerimiz, vekillerimiz bu yoklamada yer alacak. Ayrıca başta Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere Milletvekillerimizle yüz yüze temaslarda bulunacaklar. Süreçte  il başkan adayı belirlenecek. Komisyonlarda elemeler sonrası il başkan adayı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na sunulacak. O'nun göstereceği isim ise kongrede aday olacak. Ben buradan partilerimize seslenmek istiyorum. İl Başkanlığı'na aday olacak isimler parti başkanlığımıza lütfen başvursunlar" dedi.