BALIKESİR (CİHAN)- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İngiliz The Economist dergisinin, halkı CHP'ye oy vermeye çağırmasında hiç bir anormallik görmediğini belirterek, "Aynı dergi, daha önce AK Parti'ye oy verilmesi için yönlendirme yapmıştı. Burada amaç halkı, mümkün olduğu kadar Milli Görüş'ten uzaklaştırmaktır. Avrupa düşüncesine göre Kemal bey ve CHP Avrupa'ya daha yakın. Çünkü Avrupa'nın uzantılarını burada ona daha rahatlıkla kabul ettirir." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir'e gelen SP Lideri Kamalak, partisinin milletvekili adayları ve basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında biraraya geldi. Yeni Yıldız Aile Lokantası'nda yapılan basın toplantısına İl Başkanı Recep Orhan, belediye başkanları ve partililer katıldı. Seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
Meclis'teki mevcut partilerin asla Türkiye'nin problemini çözemeyeceğini belirten SP Lideri, Türkiye'deki en güçlü partinin 9 yıldan bu yana anayasayı değiştirecek bir güce sahip olarak iktidarda olduğunu kaydetti. Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan SP Lideri Kamalak, "AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 6'ydı. 2010 yılı verilerine göre ise bu rakam yüzde 11.9 olmuş. Çözmek şöyle dursun, yerinde bile tutamamışlar ve yüzde yüz artırmışlar. Sosyal olaylar tek bir hadiseyle izah edilemez. Rusların matruşka denilen bir oyuncağı vardır. Birini çıkarırsın içinden başka bir tane daha çıkar. Ülkemizdeki işsizlik aynen böyledir. İşsizliğin etkilerine baktığınızda terörü besleyen de odur. Türkiye'deki cezaevlerinin normal kapasitesi 62 bin kişiyi barındıracak mahiyettedir. Ancak bugün tutuklu ve hükümlü miktarı 114 bini aşmış durumda. Bunları birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. İşsiz kalan birisi ne yapabilir? Evine ekmek götüremedeği zaman yankesicilik yapabilir, kapkaç çetesine girebilir, hırsızlık olaylarına karışabilir." dedi.

"13 MİLYON GENÇ PARASIZLIKTAN EVLENEMİYOR"
Türkiye'de işi olmadığı için 13 milyon gencin evlenemedeğini ifade eden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, işsizliğe bağlı olarak başka hadiselerin de meydana geldiğini bildirdi. "Örneğin fuhuş ve tecavüz olayları da meydana geliyor." diyen kamalak, "İşsizlikte geldiğimiz nokta bu. Yüzde yüz artmış. Peki terör olaylarına bakalım. On yıl önce mi terör olayları Türkiye'de daha şiddetliydi şimdi mi? Hiç şüphesiz şimdi daha şiddetli. Terör olayları Başbakan'a kadar dayandı. Bugün Başbakan'ın konvoyuna silahlı saldırı yapılabiliniyor. Gelir dağılımı da alabildiğende bozulmuş durumda. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'deki dolar milyarderi sayısı 4 taneydi. Bugün bu sayı 39'a çıkmış durumda. Mevcut iktidar işbaşına geldiğinde Türkiye'nin iç ve dış borç toplamı 186 milyar dolar cıvarındaydı. Şu anda bu borç 525 milyar dolara çıktı. Bu borcu millet ödeyecek. Ancak bir de milletin bankalara özel borcu var. Türkiye'de 16 milyonu aşkın vatandaşımız icralık. Doğmamış bebeler bile borçlandırılmış durumda. Bu borcu bu yavrularımız ödeyecek." diye konuştu.

SP Lideri Kamalak, 27 Mayıs'ta terör örgütünün Cizre'de imam hatipli öğrencilerin kaldığı yurda yaptığı saldırı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Kamalak, saldırıyı anormal gidişin normal sonucu olarak yorumladı. Allah korkusu olan kimsenin, bir cana kıyamayacağına dikkat çeken Kamalak, "Bir kimse Allah'tan kormuyorsa ondan her türlü kötülük beklenir. İslam, bu ülkenin ortak değeridir. Dini eğitim üzerindeki engeller mutlak suretle kaldırılmalıdır. Bu olay yüreğimizi parçaladı. Çok üzüldük." değerlendirmesinde bulundu.
SP Lideri Kamlak, "İngiliz The Economist dergisinin halkı CHP'ye oy vermeye çağırmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? şekilindeki soruya ise şu cevabı verdi: "Aynı dergi, daha önce de AK Parti'ye oy verilmesi için yönlendirme yapmıştı. Burada amaç mümkün olduğu kadar halkı milli görüşten uzaklaştırmaktır. Her ne kadar Tayyip bey, 'Biz milli görüş gömleğini çıkardık.' diyorsa da sanıyorum onun geleneğinden, adetinden tam olarak kurtulması mümkün değildir. Avrupa düşüncesine göre Kemal bey ve CHP Avrupa'ya daha yakın. Çünkü Avrupa'nın uzantılarını burada ona daha rahatlıkla kabul ettirir. Meseye kökten bakmak lazım. Dolayısıyla Avrupalı bir basın mensubunun CHP'yi destekliyor gözükmesinde hiç bir anormallik görmüyorum."

CİHAN