AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, TBMM’den geçen ve yasalaşan yeni Büyükşehir kanunu ile büyükşehir sınırının tüm il sınırlarını kapsadığını, belde ve köylerinde bağlı olduğu ilçenin mahallesi olacağını söyledi. 2014 yerel seçimiyle birlikte il merkezde yaşayan vatandaşların aldığı tüm hizmetleri mahalleye dönüşen belde ve köylerin de alacağını belirten Uçar, “2014 yılından itibaren, mahalleye dönüşen beldeler, köyler çok kısa bir zamanda alt ve üst yapısıyla modern şehirciliğin imkânlarına kavuşacaktır. 112 acil serviste olduğu gibi kurulacak hizmet istasyonları ile itfaiye, temizlik araçları, teknik arıza ekipleri gibi birimleri 24 saat vatandaşımızın hizmetine hazır olarak bekleyecek, kırsalıyla şehir merkezi hizmette eşitlenecek ve şehir bir bütün olarak kalkınacaktır. Çünkü hizmet bizim işimiz. Böylece göçlerle boşalan kırsal alanlarımız yeniden sağlıklı yaşam alanları haline gelecektir.” Dedi.

Kara propaganda

AK Parti’nin hizmetlerinin muhalefet partileri tarafından kara propaganda malzemesi yapıldığını vurgulayan Uçar, “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana ülkemizi kalkındırmak ve geliştirmek adına attığımız her radikal adım, daha baştan muhalefet tarafından kara propaganda malzemesi yapıldı. Bu, ekonomide, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda tüm alanlarda böyle oldu. Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak ta her zaman olduğu gibi muhalefet tarafından yalan yanlış bilgilerle aleyhte propaganda yapılmaya başlandı. Neymiş efendim, artık buralara hizmet gelmezmiş, vatandaş ağır vergilerin altında ezilecekmiş, toprakları yabancılara satılacakmış gibi bir sürü akla hayale gelmeyen yalanlar. Bu şekilde vatandaşın desteğini alacağını sananları seçimde yine büyük bir hayal kırıklığı bekliyor. Çünkü vatandaş kime inanacağını son 10 yılda gördü. Geçmişi unutmadı.

Kaynaklar boşa gitti

2009 yerel seçimler öncesi nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin köye dönüştürülmesinin öngörüldüğünü, CHP’nin her zamanki bildik muhalefetiyle konuyu Anayasa mahkemesine götürdüğünü hatırlatan Uçar, “Anayasa Mahkemesi, Danıştay derken, 862 belde belediyesinin kapatılmasına ilişkin kanun yürürlüğe giremedi. Her bir beldeye iller bankasından aylık ortalama 50 bin lira geldiğini hesap edersek, 5 yıl içinde bu 862 belediyeye ödenen para, 2 milyar 580 milyon TL dir. Fakat bugün bu paraların ne kadarı yatırıma gitti diye baktığımızda, kaynak, teknik personel, araç gereç yokluğundan dolayı maalesef hizmet olarak vatandaşa yansımadığını görüyoruz. Birçok belediye, iller bankasından gelen paralarla personelin maaşını ödemekte zorlanıyor. Hatta nüfusu 500 lere düşen beldelerimiz var. Hala buna karşı çıkmanın bir mantığı olabilir mi? Maalesef 5 yılımızı ve milletin kaynaklarını heba ettik. Bunu iptal ettiren CHP’ de  bir şey kazanamadı. Hep birlikte kaybettik. Şimdi yine Anayasa Mahkemesine gideceklermiş. Hizmet üretmek bizim işimiz, Anayasa Mahkemesine gitmek onların işi.” Dedi.