Türkiye’nin en çok sevilen ve adından söz edilen, adına diziler yapılan kitaplar yazılan Denizli Valisi iken geçirdiği kaza sonucu vefat eden “Efsane Vali” olarak anılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu işadamı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu bir haber geldi. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, ailesinin de desteğini arkasına alarak TBMM 25. dönem milletvekilliği için AK Parti Ankara 1.Bölge aday adayı oldu.
Yazıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti çatısı altında aile vasiyeti olan "üretmek, artı değer sağlamak, ülkesine, milletine faydalı olmak" için kendini yetiştirdiğini kaydetti. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Dedemin, babamın tek vasiyeti 'Kendinden emin olunan kişiler olmamız' idi. Hayatımda hep bunu yol edindim. Ailemden kalan kutlu mirası sürdürülebilir kılmak için aklın yolunda oldum. Kendimden emin olduğum yerin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Yazıcıoğlu'nun millete hizmeti Meclis çatısı altında sürdürme isteğinde; Tokat, Aydın,Denizli ve Erzincan valilikleri görevinde bulunmuş, hizmetleriyle sadece bu illerin değil, tüm Türkiye'nin sevgisini kazanmış merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yanı sıra, rahmetli Söke Müftüsü dedesinin ve 60. AK Parti hükümetinde Din İşlerinden Sorumlu eski Devlet Bakanlığı görevi yapan amcası Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun da destekleyici etkisi bulunuyor.
Ağırlıklı olarak hizmetler sektörünün temizlik işkolunda faaliyet gösteren firmalarıyla iş hayatında yer alan Yazıcıoğlu'nun, mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmaları da bulunuyor.