HABERDENİZLİ.COM

Saadet Partisi Denizli Milletvekili Adayı Ahmet Eryılmaz, pazaryerleri gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Burada Eryılmaza, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Adayı Hasan Oymak’ın katıldığı televizyon programında; milli görüşten geldiğini ve Erbakan’ın öğrencisi olduğunu açıklaması soruldu. Açıklamaları değerlendiren Ahmet Eryılmaz, “Kendisini tanımıyorum” karşılığını verdi. 

25 yıldır Denizli'de Saadet partisi içinde olduğunun altını çizen Eryılmaz, “Kendisini hiç görmedim. Doğrusu tanımıyorum. Belki daha evveliyatında olmuş olabilir ama o tarihten bu yana çok şeyler değişti. Bugün nerede durduğuna bakmak lazım. Geçmişte Milli Görüş'ün içerisinde, bugün farklı yerdedir. Milli görüş gömleğini 2001’de çıkaranlar oy uğruna yeniden o gömleği giyemez. Kimse buna kanmaz, Çürümüş bir portakal, portakal değildir” dedi. 

Saadet Partisinin millilik vasfını kaybettiği yönündeki eleştirilerine de değinen Eryılmaz, “Bunu söyleyen kişiye AKP içerisinde yer alan biri olarak ona sormak lazım Amerika'yı stratejik müttefik olarak kabul eden AKP, yönünü Avrupa'ya çeviren AKP, İsrail'le her türlü dostluk ilişkilerini sürdüren AKP’nin milli olduğunu iddia edecek ama İslam Birliği hedefinde, D-8'i kurup onu D-60, D-160'a taşıma hedefinden vazgeçmeyen, milli ve manevi değerlerden, ahlak ve maneviyattan vazgeçmeyen Saadet Partisi milli olmayacak, öyle mi? Bu komik bir durum. Bu gerçekleri yansıtmaz diye düşünüyoruz” karşılığını verdi.