AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve Aydın Merkez İlçe Yönetimi Efeler İlçe Teşkilatı'nın kurulması için istifa ettiler.
İstifayla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Büyükşehir Yasası’yla birlikte Aydın’ın 30 Mart 2014’te Büyükşehir olacağını söyledi. Bu duruma paralel olarak Büyükşehir ile birlikte Aydın Merkez’de kurulacak olan Efeler ilçesi için ilçe teşkilatını kurma yolunda çalışmalara başladıklarını ifade eden Atay, “Genel merkezimizin emirleri doğrultusunda böyle bir şeyi gerçekleştirdik. Herkesin bildiği üzere Aydın'da Efeler Belediyesi için geçtiğimiz günlerde kaymakam ataması yapıldı. Böyle bir hazırlık başlamış iken aynı şekilde biz de genel merkezimizin talimatları doğrultusunda Efeler ilçe teşkilatı kurma zorunluluğunun ortaya çıkmasından dolayı AK Parti Genel Merkezi'nin talimatı ile AK Parti Aydın Merkez İlçe yönetiminin istifası istendi. İlçe teşkilatı Ökten ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bugün istifasını verdi” şeklinde konuştu.
Ankara Genel Merkezde önümüzdeki günlerde görüşmelere katılacak olan AK Parti’li üyeler Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem’in çalışmaları doğrultusunda Efeler Belediyesi için ilçe teşkilatını oluşturacağı açılandı. Efeler İlçe Başkanlığı’na Ökten’in atanacağını düşündüklerini belirten Atay, Efeler Belediyesi ile ilgili yeni teşkilatlanmaların da olabileceğini vurguladı.