CHP, 17 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan operasyonların yıldönümünü 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası ilan etmiş ve geçen hafta imza kampanyası başlatmıştı. İmzaları meclise göndermeden önce basın açıklaması yapılarak hükümete tepki gösterildi. Gazi Bulvarı üzeri Candoğan Parkı karşısındaki eyleme CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Parti otobüsü üzerinden partililere seslenen CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Türkiye 17-25 Aralık 2013 tarihini hiçbir zaman unutmayacak. Ayakkabı kutularının içerisinde çıkan paraları ve bakanların çocuklarını unutmayacağız. Halkın ve bizlerin tek istediği 4 bakanın yüce divanda yargılanmasıdır. Suçsuzlarsa orada aklansınlar. Ama 4 bakanı yüce divana göndermemek için AKP hükümeti elinden geleni yapmaktadır. Bir telaş içerisindeler ve bakanları yüce divana göndermemek için uğraşıyorlar. Bu önemli günün unutulmaması ve bu haftanın resmi olarak kutlanması için Denizli’den toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiz ve bu günün resmi olarak kutlanmasını isteyeceğiz. Böyle bir konuda halkın bilgilendiren ve çalışan CHP İl ve ilçe örgütlerimizde tebrik ediyorum” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AFİŞ TEPKİSİ
Halka yolsuzluğu anlatmak için yaptıkları afişlerin hukuksuz bir şekilde indirildiğini belirten CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise,“Yaşanan yolsuzlukları halka anlatmak için yaptığımız afişler birilerini rahatsız etti ve hukuksuz bir şekilde asıldığı yerlerden indirildi. Biz de güzel bir çözüm bularak yeni bir afiş yaptırdık. Bu gözleri artık herkes biliyor. Ne yaparsanız yapın bu yolsuzluğu ve hukuksuzluğu unutturamayacaksınız” dedi.
Konuşmaların ardından CHP tarafından başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar ayakkabı kutusu içerisine konularak PTT’den TBMM’ye gönderildi.