HABERDENİZLİ.COM

İyi Parti Denizli İl Başkanlığı Binasının açılışı Genel başkan Meral  Akşener’in katılımıyla  gerçekleşti. Mitinge dönüşen açılış törenin İyi Parti’nin kurmaylarının yanı sıra binlerce kişi katıldı.   Kürsüye Denizlispor atkısıyla çıkan Akşener,  yaptığı konuşmada Türkiye’nin 3 temel sorunu olduğunu dile getirdi. 

“BİRİNCİ SORUN DEVLET MİLLET KAYNAŞMASI”

İktidar Partisinin Devlet millet kaynaşması vaadiyle 16 yıl önce iktidara geldiğini  söyleyen Akşener, “İktidardaki arkadaşlar onu sağlamak için gelmişlerdi fakat  hızla azalıyor. Devletin milletimizdeki algısı güven yerine korku haline dönüyor. Böyle bir ülke olamaz. Biz yeniden devlet millet kaynaşmasını tanzim edeceğiz.  Devlet diyince insanımızın aklına ‘Güven’ gelecek.” İfadelerini kullandı. 

TEK ADAM DÜZENİ MİLLETE KORKU SALIYOR 

Oluşturulan tek adam düzeni nedeniyle devletin millete korku verdiğini belirten Genel Başkan, “Devlete güvenin sarsılmasının ana nedeni  Tek adamın ağzından her şeyin tanzim ediliyor olmasıdır. Bir insan vatandaşın  kış lastiğine kadar karışır mı. Bırakın onu da başkaları da yapsın. OHAL’ ile yönetilen  bir Türkiye ve  adaletin ortadan kalktığı bir Türkiye. Burada güveni yeniden tanzim edeceğiz.”  Diye konuştu.  



TÜRKİYE’NİN İKİNCİ SORUNU; TÜRKİYE DÜNYAYI TAKİP EDEMİYOR

Türkiye’nin kendi içinde yaşadığı sorunların altında ezildiğinin altını çizen Akşener, “Dünyanın değişimini ıskalayan, gençlerimizin umutsuzluğuna yol açan, liyakatı ortadan kaldıran kayırmacılığı ve iltiması öne koyan müthiş  bir yolsuzluk ekonomisinin geçerli olduğu bir Türkiye’de nasıl  dünya ile rekabet edebilirsiniz.  Okullarınızı bitiren çocuklarınızın iş bulma imkanı var mıdır, Hayır. Soruları çalınmış bir ülkede o çocuklarınıza umut verebilir misiniz, Hayır. Eğer AK Partili bir yakınınız yoksa devlette çalışma imkanınız yoktur. KPSS ‘den kaç alırsanız alın atanma ihtimaliniz yoktur. dedi. 



DAVULLA ZURNAYLA HAREKET YAPILMAZ

İyi Parti olarak Afrin’e yapılan harekatın bir zorunluluk olduğunu başından beri söylediklerini hatırılatan Akşener, “İyi Parti olarak davulla zurnayla harekat yapılmaz dedik. Devlet yönetmek ciddi bir iştir dedik. Bu arkadaşlar 16 yılda hala devlet yönetme ehliyetini ve ciddiyetini öğrenemediler. Bugüne kadar 10’u aşkın sınır ötesi harekat olmuştur. Bu kardeşiniz en uzun kara harekatının altında imzası olan bir kişidir. Siz o zamanlar askerimizi afişe ederek  övündüğümüzü duydunuz mu. Çünkü askeri  müdahaleler ciddi bir iştir. Futbol maçına benzemez. AK Parti’nin Genel Başkanı Muhtarlara sesleniyor. ‘Daha yeni ısınmaya başladık, oyunun başındayız.’ Utanının utanın. Mehmetçiğimiz, ana kuzuları sizin düşürdüğünüz çukurdan Türkiye’yi çıkarmak için canıyla, kanıyla bir mücadele ettiğinin farkında değilsiniz.” diye konuştu.  



“TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ BÜYÜK PROBLEMİ, TOPLUMUN UMUTSUZ OLMASIDIR”

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin “insanların yorgun düşüp huzurunu ve mutluluğunu kaybetmesidir.” diyen Akşener, “İyi parti bu 3 büyük sorunu adaletle, hukukla ve herkese eşit mesafede liyakata önem vererek, kimsenin hakkının diğerine üstün olmadığı bir yönetim anlayışıyla değiştirecek. Onun için İyi Parti’ye saldırı çok. Ama iyi parti bir cesurlar hareketidir.” 

GAZİLİK VE ŞEHİTLİK MAKAMINI SULANDIRMAKTAN BAŞKA İŞE YARAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gazilik ünvanı verilmesi yönündeki tartışmalara çok sert çıkan Akşener, “Arkadaş gazi olacakmış. Gazilik savaş meydanlarında kazanılır. Atatürk’ü ne kadar kıskanıyormuşsunuz.  Hem ona kızıyormuşsun hem de kıskanıyormuşsun. Olmaz Olamaz. Gazilik, er meydanında olur. Kantinde askerlik yapanlarla, çocuğunu sahte çürük raporu alanlarla olmaz. Hem gaziliği hem şehitlik makamını sulandırmaktan başka öteye geçmez.”



TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ AYAKLAR ALTINA ALANLARIN DİLİ, HEPİMİZDEN DAHA MİLLİYETÇİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce söylediği ‘Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldım’ sözlerini hatırlatan Genel başkan Akşener,  “Sonra bir saray koalisyonu yapıldı bir baktık hepimizden daha milliyetçi bir dil var ama 40 yıllık Kani, olmuyor Yani.  Biz unutmadık, andımızı kaldırdın. Hep düşündük neden kaldırdı diye. Ben de düşündüm şunu buldum. Türküm, Doğruyum, çalışkanım var. Hem Türk’üme uyuz oldu hem de Doğruyum’a.” 

AFRİN’E GİTMEK MODA OLDU

Afrin harekatıa gerekirse katılırız diyen Bahçeli ve Erdoğan’a eleştirilerini sıralayan Akşener, “Şimdi moda oldu herkes Afrin’e gidiyor. Koltuktan kalkmaya cesaret edemeyenler candan nasıl vazgeçecek. Diğer abi ise bir kamyon korumayla geziyor. Afrin’e  nasıl gideceksin, hadi gidinde görelim.  Ha bire yarış var ama herkes yerinde oturuyor. Afrin’e giden sizin gibi kadınların doğurduğu çocuklar.” 

Akşener son olarak açılışa katılan vatandaşlara, “Sizden isteğim kapı kapı gezerek iyi Parti’yi anlatacaksınız. Denizli’de İyi Parti Allah’ın izniyle birinci parti olacak.” Dedi.