AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Avukat Yüksel Aca, değişim ve dönüşüme destek olmak için aday adayı olduğunu söyledi.  Türkiye’nin en fazla değişime uğradığı dönemin AK Parti İktidarı olduğunu hatırlatan Yüksel Aca, “Siyaset yönetme işidir. Ve bu ancak insanlarla olur. Milletimizle birlikte ve AK Partinin hedefleri doğrultusunda çalışmak esastır. Asıl olan dar bir çevre ile çalışmak değil, AK Partide geniş kesimlerin bir arada bulunmasıdır. Siyaseti daha geniş kitlelere maletmek gerekir.
Esasen siyaset özgür ve sivil insanların işidir. Zihinleri bir yerlere bağımlı kılarak, bazı mahfillere haddinden fazla güç atfederek, “Bu iş olmaz!..”  kolaycılığıyla, pasif iyilerden olmak istemediğim için bu yolu seçtim.” Dedi. Çok partili sistemin başladığı 1950 yılından bu yana oy aldığı kitlelerle tercihleri ve çıkarları bu kadar örtüşen tek partinin AK Parti olduğunu ileri süren Milletvekili Aday Adayı Aca, “Çıkardan kastım ,Milletimizin menafaatleridir..” dedi. Daha da ötesi; buradaki çıkar tanımı klasik batı demokrasilerindeki sosyal katmanların çıkarlarını temsil eden partiye yönelmeleri ile ilgilidir.
“Türkiye’nin en fazla değişime uğradığı dönem de AK Partinin iktidarda olduğu dönemdir. Asıl yapısal değişim süreci kanaatimce ve gene birçoklarının kabul ettiği gibi AK Parti döneminde oldu. Ama bu değişim tamamen idari yapıda ve ekonomik yapıda meydana geldi. Siyasi dönüşümlerin tamamlanabilmesi ve Ak Parti çatısı altında ilimizin menfaatine daha büyük projelerin içinde var olabilmek için, partimizden aday adayı oldum. “diye konuştu.