Zaman, 25. kuruluş yıldönümünde Türkiye'nin renklerini bir araya getirdi. Başbakan Erdoğan'ın onur konuğu olduğu geceye, siyaset, sanat, medya ve iş dünyasından önemli isimler katıldı. Yaş günü pastasını kesen Erdoğan, Türkiye'nin değişim sürecinde medyayı anlatırken önemli mesajlar verdi.
Zaman, 25. kuruluş yıldönümünü muhteşem bir törenle kutladı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki gecenin onur konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Törene siyaset, iş, sanat, sendika ve eğitim dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Bakanların büyük çoğunluğu programda yer alırken, katılamayanlar da gönderdikleri mesajlarla salondaki heyecana ortak oldu. Meclis içinden ve dışından partilerin yöneticilerinin katıldığı program, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirdi. Başta TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin olmak üzere, gazetelerin ve televizyonların yöneticileri Zaman'ın onur gecesine destek verdi. Yüzlerce Zaman okuru ile birlikte yazarları ve eski yöneticileri de gazetesini bu mutlu gecede yalnız bırakmadı. 
Törenin sonunda Zaman'ın son reklam filminde gazete dağıtıcısı rolünü oynayan Harun Sert, salona motosikletiyle girdi ve '25. yıl özel ekini' getirdi. Gazeteyi Başbakan Erdoğan'a, imtiyaz sahibimiz Ali Akbulut takdim etti. Genel Yayın Müdürü'müz Ekrem Dumanlı da Başbakan'a, 12 Eylül referandumunun ertesi günü çıkan ve 'Demokrasinin zaferi' manşetini taşıyan gazeteyi, işlemeli bir çerçeve içinde hediye etti. Sayfayı tebessümle okuyan Erdoğan, ardından yaş günü pastasını kesti. Gecenin sonunda katılımcılara Zaman özel eki dağıtıldı ve pasta ikram edildi. 
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, gecede yaptığı konuşmada, 'Yeni Türkiye' ve değişim sürecinde Zaman'ın yerine getirdiği misyonun altını çizdi. Dumanlı, özetle şunları söyledi: "Bugün memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye'de demokrasi, millet iradesi güç kazanıyor, hâkimiyet-i milliye anlam kazanıyor. Yasama, yürütme ve yargı hiçbir baskı olmadan, hiçbir etki altında kalmadan korkusuzca görevlerini yerine getiriyor. Kim ne derse desin biz vazifemizi hakkaniyet ve adalet şuuruyla yapmaya gayret ettik. Grupçuluk, hizipçilik, ayrımcılık, cemaatçilik yapmadık. Hakkımızda -cı, -cu diye yakışıksız ithamlarda bulunan kimi meslektaşlarımız, yaklaşımlarımızdaki kuşatıcılığı, kardeşliği, birleştiriciliği anlamadı ya da anlayamadı. Ülke hayrına gördüğümüz her şeye gönülden destek verdik. Hangi görüşe sahip olursa olsun mazlumlardan yana olmayı, mağdurlar arasında inanç, renk, desen farkı gözetmemeyi kendimize şiar edindik. Sanırım Alevi-Sünni çatışmasına, laik-anti laik kavgasına karşı kollarını makas gibi açarak 'Durun kalabalıklar' diye haykıran bir gazetenin hakkını teslim etmek gerekiyor. Yalan haberlerin üzerine korkusuzca giden, darbe ve muhtıralara karşı net bir tavır alarak yoluna devam eden bir gazetenin tabii ki sevmeyenleri de olur. Onu da anlayışla karşılıyoruz. Lakin bu program vesilesiyle arz etmek isterim ki hiçbir hadiseye öbür âlemde hesap verme çerçevesini unutarak bakmıyoruz." 
SİYASET VE BÜROKRASİDEN BÜYÜK KATILIM 
Başbakan Erdoğan'ın onur konuğu olduğu geceye şu isimler katıldı: Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tarım, Gıda ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, CHP'den genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, CHP'li vekiller Faik Öztrak ve Mehmet Ali Susam, Aydın Ayaydın, Ferit Mevlütaslanoğlu, MHP'den eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaskanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone.