PAX Gold (PAXG) kripto para birimi, Paxos tarafından yayınlanan bir dijital varlıktır. Her PAXG belirteci, Brink'in kasasında tutulan bir 400 ons London Good Delivery külçe altınla desteklenir. PAXG'ye sahip olan kullanıcılar ayrıca Paxos Trust Company tarafından tutulan temel fiziksel altına da sahiptir. Kullanıcılar, kripto para birimi Paxg coini Paxos'ta harcamayı ve jetonların temsil ettiği karşılık gelen değeri ABD doları cinsinden almayı seçebilir. Bir kullanıcı 430'dan fazla PAXG jetonuna sahipse, jetonları fiziksel altın külçeleri için kullanabilir.

Paxgold (PAXG) Kurucuları Kimdir?

PAX Altın Nedir? Blockchain teknolojisinde uzmanlaşmış New York merkezli bir finans kurumu ve teknoloji şirketi olan Paxos Trust Company, PAX Gold'u piyasaya sürdü. Charles Cascarilla ve Richard Teo (Goldman Sachs'ta Cascarilla ve Cedar Hill Capital Partners'ta Teo) çeşitli şirketlerde eski analistler ve 2012'de Paxos'u kurdular. PAX Gold, Paxos'un üstlendiği tek kripto projesi değil. PAX Gold'un yanı sıra dijital bir ABD doları ve bir stablecoin PAX Dollar da kurdular. Güçlü kurumlar tarafından destekleniyorlar ve bazı yatırımcılardan toplamda 500 milyon doların üzerinde para topladılar.

PAX Gold (PAXG) Avantajı Nelerdir?

PAX Gold'un birincil amacı, işlemcilerin fiziksel altını fiziksel olarak depolama ihtiyacını ortadan kaldırarak dijital altın jetonlarının satın alınmasına ve depolanmasına olanak sağlamaktır. PAXG altına dönüştürülebilir, ancak aşağıdakiler gibi başka kullanımlar da mümkündür: B. Altını diğer sanal varlıklara karşı kullanarak dünyanın her yerine PAX Altın tokenı göndermek mümkün.

Paxos, cüzdanında PAX Gold jetonları oluşturmak ve kullanmak için rekabetçi bir ücret yapısına sahiptir. Bu sayede oldukça düşük komisyon oranları ile işlem yapmak mümkündür.

Pax Gold Fiyatları ve Özellikleri

Kolayca tahsis edebileceğiniz ve nakde çevirebileceğiniz pax gold fiyatı altın ONS fiyatına endekslidir. Bu nedenle fiyatlarda hareketlilik söz konusudur. Bu değişimleri anlık olarak takip edip saniyeler içerisinde işlem yapabilmek için Dyorex platformunu kullanabilirsiniz. Paxg TL değeri üzerinden alım ya da satım gerçekleştireceğinizde yüksek oranda kazanç elde edebilmek için Dyorex ekibinden destek alabilirsiniz. Sitenin kolayca ve güvenle kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olması sizin için avantaj sağlayacaktır.

PAX Gold (PAXG) Gerçek Altın Mıdır?

Pax-Gold, bir blok zinciri ağında çalışan tokenize altındır. Tokenizasyon, hem fiziksel hem de maddi olmayan varlıkların kripto para birimlerine dijital dönüşümüdür. PAXG belirteçleri, Paxos emanet şirketi tarafından tutulan fiziksel altını içerir. Altın, zaman içinde değerini koruduğu için mükemmel bir değer deposudur. Bu nedenle, genellikle enflasyona karşı bir önlem olarak kullanılır. ABD doları düştüğünde, altın ABD dolarında yükselir ve bunun tersi de geçerlidir. Bu, altını varlıklarını enflasyondan korumak isteyen yatırımcılar için popüler bir seçim haline getiriyor.

PAXG Nasıl Hizmet Görür?

PAX Gold, Ethereum blok zincirinde çalışır. Bir ERC-20 belirteci olarak PAXG, Ethereum tabanlı cüzdanlarla uyumludur, Ethereum'daki DeFi DApps ve DEX'lerle entegre olur ve Binance gibi kripto para borsalarında alınıp satılabilir. Fiziksel külçe sahibi olmaya kıyasla PAXG'ye sahip olmakla ilişkili kasa veya emanet ücreti yoktur. Tüm PAXG işlemleri, %0,02'lik küçük bir işlem ücreti ve gas ücreti olarak ETH gerektirir. PAXG, kullanıcıların hiçbir ücret, depolama ücreti veya ücreti olmaksızın fiziksel altın külçelerinin küçük bir kısmına sahip olmalarına izin vererek altına yatırım yapmak için giriş engellerini azaltır. PAXG jetonlarına altın külçe ile eşleşen bir seri numarası verilecektir. PAXG sahipleri, PAXG arama aracına Ethereum cüzdan adreslerini girerek fiziksel altınlarının seri numarasını, değerini ve diğer özelliklerini kontrol edebilir. Kullanıcılar, PAXG'yi fiat para birimi, başka bir kripto varlığı veya altın satıcılarından tahsis edilmiş ve tahsis edilmemiş altın külçeleri ile herhangi bir zamanda altının mevcut piyasa fiyatından takas edebilir.

Dijital Dünyanın Altını Pax Gold (PAXG)

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından lisanslanan ve lisanslanan Pax Gold (PAXG), güvenilirlik sınıfını da geçmiştir.

Dijital dünyanın altını olan Pax Gold'un faydalarından biri de satın alınan altının saklanma sorununu ortadan kaldırmasıdır. Kullanıcıların işlemlerini daha hızlı tamamlayabilmesi, işlemlerin şeffaflık ve düşük komisyon oranları ile gerçekleştirilmesi ve ERC20 ağı sayesinde dünya çapında altının paraya çevrilebilmesi Pax Gold (PAXG) talebini artırdı. Buda adını daha çok duyuracağının da habercisi oluyor.