İlki 2018 yılında gerçekleştirilen beşinci yılında uluslararası bir boyut kazanan TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 5 gün sürecek festivalin kapılarını açtı. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, teknoloji geliştiren bir Türkiye için Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 117 paydaşla birlikte açılışı gerçekleştirdi.

Rektör Kutluhan PAÜ’ye Tam Destek İçin TEKNOFEST 2023’te

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, diğer Üniversite Rektörleri ve paydaş kurumların yöneticileri ile birlikte TEKNOFEST 2023 kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki festivale katılarak, festival kapsamında yarışan Pamukkale Üniversitesi takımlarını ve danışman öğretim üyelerini yalnız bırakmadı.

PAÜ Hazar Takımı Dikey İnişli Roket Yarışması’nda Birinci Oldu

Her yıl başarı çıtasını bir üst seviyeye taşıyan Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımı bu yıl da Dikey İnişli Roket kategorisinde birinci olarak ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu takdimiyle aldı. 
Beş gün sürecek festivalde Pamukkale Üniversitesi’ne ait 12 takım finallerde yarışacak. Finalde yarışan takımlarından Hazar Takımı’nın birinci olması ile birlikte ilk derecesini elde eden PAÜ’nün finallerde yarışan diğer takımlarından da derece alması bekleniyor. 
YÖK Başkanı Özvar, PAÜ Standına Ziyarette Bulundu
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ev sahipliğinde Pamukkale Üniversitesi’ne ait standı ziyaret ederek Dikey İnişli Roket Yarışması'nda birincilik ödülüne sahip olan Hazar Takımını tebrik ederek başarılarının devamını temenni etti.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve diğer paydaşlar ile birlikte Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi stantlarına da ziyarette bulundular.
Her yıl büyümeye, gücüne güç katmaya devam eden TEKNOFEST’i; 5 gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, teknoloji yarışmaları ödül törenleri, sahne gösterileri ve etkinliklerle dopdolu milyonlarca teknoloji meraklısının ziyaret etmesi bekleniyor.