Denizli ve ülke çapındaki anlamlı sosyal sorumluluk projelerine imza atan, 1980 tarihinde içinde doğup 15 yaşına kadar büyümüş olduğu Çivril-Merkezde yer alan Mavi Konak’da “Başlangıç” ismini verdiği kişisel dokuma sergisi açan Doç. Dr. Koyuncu Okca, sergi açılışının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelmesinden dolayı oğlu Mehmet Ege Okca’nın eserlerine de yer vererek annesinin izinden yeni bir sanatçı mı yetişiyor sorusunu akıllara getirdi. 
Açılışını Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın yaptığı 10 adet dokuma eserin yer aldığı sergide, Türk kültürünün önemli yapı taşlarından birisi olan sözsüz iletişim araçlarından geleneksel dokumalarda yer alan motiflerin farklı şekillerde günümüz estetik anlayışı kapsamında sanat eserine dönüştürüp sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
3 yaşındaki Oğlu Mehmet Ege Okca’nın ilk sergisi olan “Başlangıç” sergisinde ise 22 tane resim eser yer aldı. Anne oğulun aynı isimli sergisi ile annesinin hayata başladığı konakta oğlu da sanat hayatına adım atmış oldu. 
Sergilerin açılışı esnasında ayrıca Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen Pamukkale Üniversitesi ve Çivril Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Gürpınar Mahallesi ve Özdemirci Mahallesi’nde üretilen geleneksel dokumalar da Mavi Konak’ın bahçesinde görücüye çıktı. 
Küçük Sanatçı Sanat Hayatına Adım Attı
Mehmet Ege Okca, annesinin doğup büyüdüğü konakta 3 yaşında açtığı kişisel sergi ile sanat hayatına adım attı.
2020 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen minik sanatçı annesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca ile birlikte “Başlangıç” ismini verdikleri kişisel sergilerini 23 Nisan tarihinde açtı. Bu sergiyi ayrıca anlamlı kılan şey serginin açıldığı yer oldu. Annesinin doğup 15 yaşına kadar büyüdüğü konak olan ve Çivril'in simgesi haline gelen Mavi Konak iki farklı kişisel sergiye ev sahipliği yaptı.