Sınırları içinde Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nın barındıran Pamukkale Belediyesi, 5 yılda yeşil alan miktarını yaklaşık 3 kat artırarak 1 milyon 500 bin metrekareye çıkardı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, görev süresi boyunca ilçede bulunan park ve yeşil alan sayısını artırmak için var gücüyle çalıştı. Özellikle çocukların zevkle oyunlar oynayıp, arkadaşlarıyla vakit geçirebileceği park sayısını yükselten Başkan Örki, mevcut parklarda iyileştirmeler yaparak, yepyeni parkları vatandaşların hizmetine sundu.

PAMUKKALE TEMATİK PARK ZENGİNİ

Pamukkale Belediyesi 5 farklı konuda tematik parkı hayata geçirdi. 405 bin metrekare ile “Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı” unvanına sahip Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nın yanında ilçenin farklı mahallelerine tematik parklar yapıldı. Göreve geldiğinde verdiği sözlerin başında yer alan Patipark’ı hayvan dostları ve sokaktaki canlar için özel olarak hazırlatan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, hayvan severlerden tam not aldı. Kınıklı Mahallesi’nde bulunan Patipark, kedi-köpek eğitim parkuru, köpek figürlü kaydırak ve salıncaklar, Kedi-Köpek temalı oyun grubu, Kemik modelli ahşap oturma bankları, Yürüyüş yolu ve spor aletleri ile hayvan dostlarının buluşma noktası oldu. Patili dostlar için eğitim alanı da bulunan park, hem hayvanseverlerin hem de 7’den 70’e her yaştan vatandaşın hoşça vakit geçirebileceği bir park olarak hizmete sunuldu. Denizli’nin sembolü olan Denizlispor’un müsabakalarını oynadığı Atatürk Stadı’nın hemen arkasında bulunan park yenilendi. Kulübün renkleri olan yeşil-siyah renkler ve futbol topu figürünün yanı sıra Denizli’nin sembolü Horoz heykeli de parkta yer alıyor. Parkta ayrıca oturma bankları ve kondisyon parkuru da bulunuyor. Asmalıevler mahallesinde ise Pamukkale Belediyesi Gençlik Parkı’nı inşa etti.  Gençlik Parkı Projesi içerisinde; halı saha, büfe, yürüyüş yolları, kamelya ve dinlenme alanları, teleferik ve macera parkuru ile spor aletleri yer alıyor. Yine Pamukkale Belediyesi tarafından inşa edilen Dokuzkalavaklar mahallesinde yer alan Dokuzkavaklar Semt Polikliniği önünde yer alan Sağlık Parkı da hizmete sunuldu. Ambulans temasının kullanıldığı park çocuklardan büyük ilgi görüyor. Pamukkale Belediyesi ilçedeki engellileri de unutmadı. Bağbaşı Mahallesi’nde tüm engelleri ortadan kaldıran tasarımla uygulanan Engelsiz Park da hizmete sunuldu. Engelsiz Park içerisinde, engelsiz oyun grupları, engelsiz spor aletleri, yürüyüş yolu, engelsiz piknik masaları ve oturma bankları bulunuyor.

PAMUKKALE’Yİ GÜZELLEŞTİRDİK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, geride kalan 5 yılda halkın tüm kesimlerine yönelik projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. “Pamukkale’ye yakışır çalışmalara imza attık” diyen Başkan Örki, “İlçemiz sınırları içinde park sayımızı 600’e yaklaştı ve çocuklarımız için çok güzel tematik parklar yaptık. Pati Park, hem can dostlarımız hem de tüm vatandaşlarımızı için muhteşem bir park oldu. Pamukkale Belediyesi Dokuzkavaklar Semt Polikliniği karşısında pandemi sürecinde ki emekleri yadsınamaz sağlık çalışanlarımız anısına sağlık parkı yaptık. Bağbaşı Mahallemiz sınırları içerisinde Engelsiz Park yaparak, çocuklarımız arası engeli bir nebze de olsa kaldırmak istedik. Tabi ki, Denizli Stadyumu yanına da çok güzel bir Denizlispor Parkı yaptık. Gençlik Parkı da kompleks olarak halkımıza hizmet ediyor. Seyir Tepesi zaten, başlı başına, ödüllere doymayan Tematik parklarımızın başında gelirken, çocuklarımıza çok güzel parklar hediye ettik. Çok çalıştık ama değdi. Pamukkalemiz için, Pamukkaleli çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, sporcularımız, engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız kısacası tüm Pamukkaleliler için gönülden çalıştık. Tematik parklarımız tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, Ertemur’u Ziyaret Etti CHP Genel Başkanı Özel, Ertemur’u Ziyaret Etti