HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale'de yer alan Koçaçukur'da yaptığı konuşmada,  2017 yılında başlatmış oldukları  EHTTA üyelik sürecini tamamladıklarını ifade etti.

EHTTA'nın 2009 yılında kurulduğu bilgisini veren Gürlesin, bu birliğin ilk kuruluş aşamasında 5 ülke ve 6 şehrin yer aldığını son gelinen noktada ise 41 şehir ve 16 ülkeyi kapsadığını ifade etti.

Pamukkale'nin günü birlik turizmden kurtulması için yaptıkları çalışmalardan sonuç alınmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Gürlesin, şöyle konuştu: "Ben Avrupa Tarihi Kentler Termal Birliği'ne üye olunmasını çok önemsiyorum. Şuan kurucu ülkeler olan Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika gibi ülkeker Avrupa'da termal turizmde önemli yere sahip olan ülkeler. Ve bu ülkeler termal sağlık turizminde ciddi pay alıyorlar. Termal sağlık turizminden 475 milyar dolar gelir elde ediliyor. Bizde bu paydan daha çok niye almayalım diye düşünerek 2017 yılında başlattığımız üyelik süreci 2018 yılında tamamlandı." ifadelerini kullandı.