Pamukkale Belediyesi'nden Seyir Tepesindeki Ziplinle İlgili Flaş Karar Pamukkale Belediyesi'nden Seyir Tepesindeki Ziplinle İlgili Flaş Karar

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin vizyon projelerinden olan Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, 2023 yılının Mayıs ayından bu yana hizmet vermeyi sürdürüyor. Toplam 950 m2lik alan içerisinde farklı, özel mimarisi ile dikkat çeken merkezde bekleme salonu ve fuaye alanı, yönetim, toplantı odası ve sekretarya, hasta yakınlarına yönelik aktivite odaları, gerontolog odası, grup terapi odası, hemşire odası, hasta dinlenme odaları, egzersiz odası, hastalara yönelik aktivite odaları, mutfak, yemekhane ve kiler bulunuyor. Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi koca çınarları ağırlamaya devam ederek, hem alzheimer hastalarının hem de yakınlarının gönüllerine dokunuyor. Alzheimer rahatsızlığı bulunan koca çınarların ağırlandığı merkezde, sosyal hizmet uzmanı, hemşire, paramedik ilk ve acil yardım uzmanı, psikolog, sosyolog, fizyoterapist, ergoterapist, diyetisyen, el sanatları öğretmeni, müzik öğretmeni, spor öğretmeni bulunuyor.

SERVİS İMKÂNI DA VAR

Evlerinden uzman ekip tarafından servisle alınarak merkeze getirilen koca çınarlar, alanında uzman kişilerle birlikte vakit geçirerek hastalığın olumsuzlukları ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Alzheimer hastaları, merkezde, zihinsel aktiviteler, psiko-motor aktiviteler, fiziksel egzersizler yaparken, onlar için kuşaklararası iletişim aktiviteleri, kültür sanat aktiviteleri, müzik ritim aktiviteleri, özel gün aktiviteleri, bahçe uğraşları, paylaşım saati aktiviteleri ve sosyokültürel geziler gerçekleştiriliyor. İlköğretim okullarından, liselerden gelen minik misafirlerle sık sık bir araya gelen koca çınarlar için, her hafta farklı etkinlikler düzenlenip, aileleri de davet edilerek, Alzheimer hastalığı ile farkındalık oluşturuluyor. Başvuru almayı sürdüren Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, bugüne kadar 150 hastaya hizmet verdi. Hala merkezden 65-70 civarında Alzheimer hastasını hizmet almaya devam ediyor. Merkeze başvuru yapmak için www.pamukkale.bel.tr adresi ile 444 9 220 nolu telefondan detaylı bilgi alınabiliyor.

BAŞKAN ÖRKİ, “ALZHEİMER MERKEZİ HAYALİMİZDİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, vizyon projelerinden Alzheimer Merkezi’nin kendisinin en özel hayallerinden olduğunu her fırsatta dile getirerek, “Böylesi anlamlı ve sosyal sorumluluk içeriği yüksek bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. “Hayırsever Abalıoğlu ailesinin de destekleri ile Pamukkale Belediyemiz sadece Pamukkale için değil bölgemiz için çok değerli bir işbirliği gerçekleştirdi” diyen Başkan Örki, “En değerlilerimiz maalesef ki, belli bir yaştan sonra Alzheimer hastalığının olumsuzluklarıyla yaşamak zorunda kalıyor. Bizler istedik ki, büyüklerimiz hastalık sebebiyle bazı anları unutabilir ama bizler onları asla unutmayız, bu sebeple onları pamuklara sarıp sarmalamak istedik. Onlara, cennet gibi bir merkez yapmayı hayal ettik ve gerçekleştirdik. Bugüne kadar hem büyüklerimizin hem de yakınlarının destekçisi olduk. Gönüllere dokunduk. Haklı gururumuz bundandır. Merkezimiz, geleceğe yatırım niteliğinde oldu. İnşallah bundan yıllar sonra da, koca çınarlarımız Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’ne gelecek ve hem yakınları hem de kendilerinin yüzleri gülmeye devam edecek. Pamukkale ilçemize değer katacak projelerimizi gerçeğe dönüştürmek adına ilk günden son güne kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.