Bugün, Dünya Hayvanları Korumu Günü, Denizli Özel Vildan Anadolu Lisesi öğrencileri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek hayvanlara dokundular, onları kucakladılar. 

Denizli Özel Vildan Anadolu Lisesi'nden 50 öğrenci Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Kasapoğlu ve Tarih öğretmeni Nazire Özen, nezaretinde Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesinde bulunan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarıyla vakit geçirdi. Öğrencilerden kimisi, hayvanlara dokunarak, kimisi de onları kucağına alarak sevdi. 

Dünya Hayvanları Koruma Günü
  
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Kasapoğlu, tabiatın güzelliğini ve zenginliğini gören, duyan, bilinçli bir şekilde faydalananların hayattan zevk alabileceğini belirtti. Kasapoğlu, "Denizli Özel Vildan Anadolu Lisesi olarak bizler de öğrencilerimizle Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, hayvan sevgisini geliştirmek, bu sevginin devamlılığını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettik. Unutmamalıyız ki insansız bir dünya düşünemediğimiz gibi, hayvanları olmayan bir dünya da düşünemeyiz. Tabiatın canlı varlıkları olan insanlar, hayvanlar ve bitkiler, hayatlarını devam ettirmek için birbirlerine bağlıdır ve birbirlerine muhtaçtır." dedi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü denizli özel vildan koleji

Ziyaret sırasında veteriner hekim tarafından rehabilitasyon merkezine gelen hayvanlara uygulanan tedavileri ve kaldıkları yaşam alanları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Hayvanların yaşam alanları gezildi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü denizli özel vildan koleji

Dünya Hayvanları Koruma Günü denizli özel vildan koleji

Dünya Hayvanları Koruma Günü denizli özel vildan koleji