Yapılan açıklamada; İlimizde daha 20 yaşında bir kadının eşi tarafından vahşice katledilmesi haberleri vicdan sahibi insanlarımızın yüreğini dağlamış, böyle bir vahşetin insan vasfına sahip birisi tarafından nasıl işlendiği ise akıl ile izan edilememiştir.
Toplumumuzun, kültürümüzün ve özellikle manevi değerlerimizin başımıza taç ettiği kadınlarımızın hunharca katledilmesi asla kabul edilebilecek bir durum değildir.

Bu olay bize bir kez daha göstermiştir ki toplumsal olarak üzerinde düşünmemiz gereken temel bazı problemlerimiz var. Toplumu, aileyi, birlikte yaşamı ve hayat hakkı kavramlarını nasıl kaybettiğimizi yeniden almamız gerekliliğini önümüze sermiştir.
Toplumumuzu hala ayakta tutan, değerlerimizi geleceğe aktaran, bizi biz yapan en kıymetli hazinemiz olan aile olma bilinci korunmalı, aile kurumumuzun ana omurgasını oluşturan kadınlarımız ise kötülüğün değil iyiliğin, öldürmenin değil yaşatmanın merkezinde olmalıdır.

Bir masumun canına kıymak bütün insanlığı katletmekle aynı şeydir. Tasarlayarak ve taammüden işlenen her cinayet gibi bu vahşeti ortaya koyan cani en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Asıl olanın ise, bu tür cinayetlere bizleri götüren sebepler neler ise bunların üzerinde ciddiyetle kafa yorup, bu sebepleri ortadan kaldıracak toplumsal gerçekliğimiz ve değerlerimizle uyumlu çalışmaların hayata geçirilmesidir. Nitekim bu toplumun anılan sebeplerle kan dökülmesine, başka canların yitip gitmesine tahammülü kalmamıştır. Önlem alınmazsa bu süreç ya toplumsal infialler ya da toplumsal tefessühle sonuçlanacaktır.

Kadınlar Komisyonu olarak yaşanan bu vahşette katledilen Elif Irmak’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor, kadınlarımızın yaşam hakkını elinden alma cüretini gösterenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu tür olayların son bulmasını temenni ediyoruz.