Otobüs bileti almadan önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında sizler için özel bir rehber hazırladık. Fark oluşturan detayları ile otobüs bileti alırken dikkat edilmesi gereken birbirinden farklı tüyolar içeriğimizde. Kara yolu ile seyahat yapmanın en çok tercih edilen yolu hiç kuşkusuz ki otobüslerdir. Bu yöntemi kullananların farklı sebeplerle yollara değişmesi, bilet fiyatlarını sorgulamalarına neden oluyor. Dönem ortaya çıkan; bayram tatilleri, mevsimlik tatil ihtiyaçları, iş gezileri ve daha nice farklı durum… Durum böyle olunca otobüs firmalarına oluşan talep de bir hayli artış gösteriyor. Birbirinden farklı sayıda bilet satışı yapmakta olan firma hem fiyatları hem de sağlamakta olduğu konforlu hizmet ayrıcalıkları ile bilet satın alırken dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor.

Biletinizi Önceden Satın Almalısınız

Tam anlamıyla gideceğiniz adrese en yakın düşen yere otobüs ya da uçak bileti alabilirsiniz. En başta ilk defa gideceğiniz yer için bilgi edinebilirsiniz. Farklı seferleri kullanıp hem daha fazla zaman tüketmek yerine tek bir sefer üzerinden kaliteli ve kısa yolculuk sağlayabilirsiniz. Aktarmasız giden seçenekleri ön plana alarak; varmak istediğiniz rotasyona geç kalmaksızın ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cam Kenarını Tercih Etmeye Özen Gösterin

Her daim daha eğlenceli bir yolculuk geçirmek için cam kenarları oldukça popüler yerlerdir. Özellikle uzun mesafelere gidildiğinde yol boyunca farklı yerleri gözlemleme ve keşfedebilme olanaklarına sahip olabilirsiniz. Bu sayede otobüs içerisindeki diğer yolculardan daha bağımsız bir biçimde keyif dolu bir yolculuk yapabilirsiniz. Eşsiz manzaraların ardı ardına geleceği bir seyahat esnasında sizlerde cam kenarına ait tüm avantajları kolayca sağlayabilirsiniz.

Gideceğiniz Yönü Dikkate Alarak Güneşin Geliş Açısını Hesaplayın

Yine yolculuğunuzu olumsuz hale getirmemek adına gideceğiniz yönü en başta dikkate alın. Özellikle yaz aylarında güneşin rahatsız edici ışınlarını bertaraf edebilmek için güneşin geliş açısını mutlaka hesaba katın. Aksi halde sıcak ve bunaltıcı günlerde yapılan yolculuklar sırasında güneş ışığı doğrudan üzerinize yansıyarak sizlerin keyif dolu yolculuğuna gölge düşürecektir. Olumlu yönde gelişen bir seyahat ayrıcalığı için sağ ya da soy taraftan sizler için en iyi olan tarafı tercih ederek; yolun tadını çıkarmaya devam edin.

Aynı Firmanın Bilet Fiyatlarını Araştırın

Seyahat için bir firmayı kullanmaya karar verdiyseniz kendi içinde farklı fiyat araştırması yapmaya koyulun. Farklı noktalardan kesilen bilet ücretleri birbirinden kimi zaman fark oluşturabilir.

Biletin Üzerinde Yazanları Mutlaka Okuyun

Satın aldığınız gidiş ve dönüş biletlerini mutlaka inceleyin. Kimlik bilgilerinizin eksiksiz bir biçimde girilmiş olduğundan tamamen emin olun. Biletin yolculuk esnasında yanınızda bulunmasına özen gösterin. Biletin üzerinde var olan tüm açıklamalar sizlerin hak edilmiş haklarıdır. Biletini satın almış olduğunuz her sefer, hareket saatinden bir gün önce iade edilebilir özelliktedir. Bu tüm yolcuların en doğal hakları arasındadır. 12 saat öncesinde firmalara gerekli bilgilendirme yapıldığında ise size altı aylık açık bilet kesilmesi kanuni bir hak olarak var olmaktadır.

Koltuk Seçerken Özelliklerine Dikkat Edin

Seçmiş olduğunuz koltuğu bakmadan satın almamalısınız. Otobüsün hangi noktasında bulunduğuna en başta göz atmalısınız. Özellikle yolculuğunuzu olumsuz etkilemeyecek kapı girişlerinden yer almamaya bakınız. Sürekli inip çıkışların yaşandığı ve kapı açıldığında sizleri rahatsız edebilecek durumların önüne geçmek adına doğru taraftan bir koltuk tercihi yapabilirsiniz. Rastgele koltuk seçimi yapmak yerine aracın neresinde olmak istediğinize en başta karar vermelisiniz Bazı araçlarda tekli koltuklar ve cam kenarı olacak biçimde seçenekler bulunuyor. Genellikle yolcuların talebi tek kişilik seyahatler sırasında bu yönde oluyor ve daha erken bu koltukların dolması mümkün oluyor. Şayet yolculuklarınızı en az iki kişilik bir biçimde yapacaksanız grup halinde önlü arkalı ikili koltuklar tercih etmek iletişim anlamında çok daha etkili olabilir. Özellikle ilk dört numaralı koltuklara olan ilgi bir hayli fazladır. Tekerlek üzerine konumlanmakta olan koltukları tercih etmekten de mutlaka kaçının. Çünkü tekerleklere oluşan her bir sarsıntıyı birebir hissetmenize ve huzursuz bir yolculuk yaşamanıza imkân sunar.

Sahte Firmalara Karşı Çok Dikkat Edin

Kurumsal firmalar üzerinden hizmet almaya özen gösterin. Özellikle internet üzerinde bu işi hukuksuz bir biçimde yürüten çok sayıda kişi bulunuyor. Kendini kanıtlamış, müşterisine önem veren kaliteli hizmet ayrıcalıkları ile memnuniyet oluşturmuş firmalardan otobüs bileti satın alın. Özellikle yabancısı olduğunuz yerlerde otobüs biletini elden alabileceğiniz otogarlara yönelmeniz oldukça faydalı olur.

Kampanyaları Takip Edin

Firma kampanyalarını yakından takip edenler geniş kapsamda bütçesinde büyük bir tasarruf elde eden kişilerdir. Bu sebeple otobüs bileti almadan önce dikkat edilmesi gerekenlerin birincil kuralı kampanya düzenleyen firmaların satış politikalarına göz atılması gerektiğidir. Ancak bu şekilde doğru ve ekonomik bir ulaşım ortaya çıkarılmış olabilir.

Kısacası otobüs bileti almadan önce;

●        Farklı seçenekleri karşılaştırın,

●        Koltuk seçimini iyi düşünün,

●        Bilet fiyatlarında kampanyaları takip edin,

●        Güvenilir otobüs şirketlerini tercih edin

●        Her bir firmanın bilet satın alma koşullarını iyi inceleyin. Çünkü bazı durumlarda sizlerin menfaatine olmayan durumlar bu politikalar arasında gizlenmiş olabilir.

Kısa süreli ya da uzun mesafeler almakta olan seyahatlerinizde bütçe dostu ve sisleri keyiflendiren araç kiralama, otobüs ya da uçak ayrıcalıklarını seçerken en başta sizler için saydıklarımıza özen gösterin.