Denizli'nin pamukkale ilçesinde mobilya atölyesi bulunan Osman Urkay, kendisine ait Urkay Mobilya atölyesinde kadife kılıç kutusu üretimi yaparak bir geleneği yaşatmaya çalışıyor. 

Çocukluğundan bu yana içinde bir heves olduğunu belirten genç girişimci Urkay,  
"Mobilyacılığa küçük yaşlarda dedem Osman Urkay'ın yanında çırak olarak başladım. Kendime ait bir mobilya atölyemin olmasını çok istedim. Allah nasip etti genç yaşta kendi atölyemi kurdum. Burada mutfak mobilyası, vestiyer gibi işlerin yanısıra gün geçtikçe daha cazip bir hediye haline gelen kılıç, bıçak kutusu üretiyoruz. Kadife kaplamalı kılıç kutularına istenildiği takdirde firmaların logolarını veya isimlerini yazabiliyoruz." dedi. 

Kadife kaplamalı kılıç kutusu üretirken en büyük destekçisinin nişanlısı olduğunu belirten Urkay, "Nişanlımla birlikte özenle hazırladığımız kılıç kutularını Türkiye'nin ve dünyanın her yerine sipariş üzerine gönderiyoruz. Üzerine isim yazılı kılıçları Serinhisar Yatağan'da yaptırıyoruz. İstendiği takdirde ayda 1000 tane kılıç kutusunu üretip teslim edebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Hayallerinin peşinden gittiğini ve hedeflerine birer birer ulaştığını belirten Urkay, "Çıraklık eğitimde 6 yıl okuyup bütün belgelerimi aldım. Hevesim olan mobilya atölyemi açtım, gelişen teknolojiye her zaman ayak uydurmaya çalıştım, makinelerimi aldım. Şimdiki hedefim ise kılıç kutusu üretiminde marka haline gelmek." ifadelerini kullandı. 

urkay-mobilya-denizli-pamukkale-osman-3

urkay-mobilya-denizli-pamukkale-osman-4

urkay-mobilya-denizli-pamukkale-osman-1

urkay-mobilya-denizli-pamukkale-osman