Romence ya da daha doğru kullanımı ile Rumence, Romanya’nın resmi dilidir. Dünya üzerindeki en eski dillerden olan Latinceden türetilmiştir. Romence tercüme bu dille yazılmış metinlerin ya da bu dil konuşulurken sözlü olarak kurulan ifadelerin hedef dile tercüme edilmesidir.

Romence tarihi Roma İmparatorluğu’nun tarihi kadar eskidir. Günümüzde 30 milyona yakın kişinin Rumence konuştuğu tahmin edilir. Bu nüfus Romanya’nın yanında Moldova, Ukrayna, Sırbistan gibi bölge ülkelerinde de bulunur.

Romence Türkçe Çeviri

Romence Latince kökenli olması dolayısı ile Latin yazı sistemi kullanılır. Alfabesinde 31 ses bulunur. Diğer Latin kökenli dillere göre zaman içinde daha az etkileşime maruz kalmış ve varlığını korumuştur. Eski Latince sözcüklere daha sık rastlanır.

Romanya Türkiye ilişkilerinin önemli bir tarihsel boyutu vardır. İki ülkenin coğrafi anlamda da kültürel anlamda da benzerlikleri, tarihi ilişkilerin sonucudur. Çeviri süreci çoğu zaman yalnızca dil hakimiyeti ile sınırlı kalmadığından, bu benzerlikler tercümenin daha doğru yapılmasına olanak sağlar.

Romencadan Türkçeye tercüme gerektiren en önemli alanlardan biri siyasi ve diplomatik süreçlerdir. Resmi yazışmaların, yatırım anlaşmalarının, farklı sektörlerde devletler arası protokollerin Romanceden Türkçeye, Türkçeden de Romenceye çevrilmesi gerekir. Bu kapsamda yeminli tercüme hizmeti alınması gerekir.

Romanya hem ülke olarak hem de geçiş alanı olarak Türkiye’nin önemli bir ticari ortağıdır. Dış ticaret rakamlarına bakıldığında, ülkemizin en çok ticaret yaptığı ilk 15 ülke arasındadır. Dış ticaret firmaları ve bu firmalara danışmanlık hizmeti veren kurumlar Romence tercüme hizmeti alır.

Romence Tercüme Hizmeti

Romence yazılı metinlerin ya da sözlü ifadelerin çevirisini tercüme büroları yapar. Romence tercüme hizmeti sunan bürolar, resmi süreçlerde yeminli tercümanlarla çalışır. Hukuk, sağlık gibi alanlarda ve akademik metinlerde uzmanlardan destek alarak terminolojik bir hatanın yapılmasının önüne geçilir.

Çeviri talepleriniz ve  hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya  0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.