Tuluma ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirten Oğuzhan Okumuş, tulum ile ayrılmaz bir parça olduklarını söyledi.

Tulumla İlk defa yöresel köy düğünlerinde tanıştım

Genç yaşına rağmen önemli tecrübeler edindiğini söyleyen Okumuş, köy düğünlerinde, etkinliklerde Karadeniz'in tulum havalarını seslendirdiğini, tanıttığını anlattı. Tulum sanatını severek icra ettiğini anlatan Tulum sanatçısı Okumuş, “Tulum çalmaya lise yıllarında başladım. Aslen memleketim Rize Çayeli’dir; ancak İstanbul Üsküdar doğumluyum. Tulumla İlk defa yöresel köy düğünlerinde tanıştım. 2015 yılında sokak müziğine başladım. Halen İstanbul’da horon etkinliklerine davet ediliyoruz" dedi.

Tulum ile Kurtlar Vadisi Çalmak

2020 yılında da yenilikleri takip edip tulumla "Remix" tarzında müzikler çıkartan Okumuş, çeşitli projelerinin yanı sıra tulum eğitimleri verip yeni tulum sanatçıları yetiştirmeyi hedefliyor. Oğuzhan Okumuş, yaptığı müzikle geniş bir tulum sevenler kitlesine ulaştı. Sosyal medya adreslerinde ve özelikle youtube'de verdiği derslerle tulum severlerin ilgisini üzerinde toplayan sanatçı, Youtube’da ‘Tulum ile Kurtlar Vadisi Çalmak İster misin?başlığı altında yaptığı çalışma ile adından övgü ile söz edildi.

Yeni şarkıları bekleniyor

Okumuş. "Tulum çalmayı çok seviyorum. Hayatımın bir parçası olan tulum sanatını her fırsatta genç arkadaşlarıma öğretmeye çalışıyorum." dedi.

Son dönemde tulum sanatçısı sayısında bir artışın olduğuna dikkat çeken Okumuş, iyi tulumcuların en azından bir köy düğünü görmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Bir tulumcunun, tulumcu ruhuna sahip olabilmesi için bir köy düğünü, bir yayla şenliklerini görmesi gerekir." 

Son dönemlerde aldığı beğeni ve ilgiler üzerine daha fazla çalışmalar ortaya koymaya başlayan sanatçı Okumuş, yeni tarz müzik ile stüdyo kayıtlarını da gerçekleştirmektedir. Yeni çıkması beklenen müzikler için de çalıştığı bilinen Oğuzhan Okumuş’un yeni şarkıları ise merakla bekleniyor.

Oğuzhan Okumuş genç yaşına rağmen tulum sanatındaki farklı yorumu tulum severlerin dikkatini çekiyor ve tulumu sevdiriyor.