Bazı çiftler yaklaşık 1 yıl sağlıklı bir şekilde cinsel ilişkiye girmelerine rağmen hamilelik belirtisi alamazlar. Bundan dolayı tüp bebek tedavisine başvurular ve anlaşılacağı üzere tedavi ihtiyacının kesinleşmesi için 1 yıllık bir ilişkinin gözlemlenmesi gerekir.

Çocuk sahibi olmanın çiftlere verdiği huzur ve mutluluğun önüne bazen kısırlık gibi belirli engeller çıkabiliyor ve bu engeller, Adana tüp bebek hizmetleri gibi ilgili dalda tedavi sağlayan çözümler ile aşılabiliyor.

Günümüzde kısırlık tedavisi için en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olan tüp bebek tedavisinden önce Adana histeroskopi türü hizmetler aracılığı ile bazı testler yapılması gerekmektedir.

Bu testler sonucunda kısırlığa (infilite) neden olan etkenleri belirleyip buna göre çözüm üreten Adana infilite ve benzeri hizmetlere de danışmak gerekir.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi, nedeni; kısırlık, enfeksiyon, tüplerde tıkanma, kilo veya ileri yaş olan doğum problemlerine alternatif ve yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Tüp Bebek Tedavisi Kimler İçin Gereklidir?

Tüp bebek tedavisi doğum yapmaya yönelik olduğu için öncelikle bebek yapmak isteyen insanlar için geçerlidir. Adana tüp bebek tedavileri de yapay döllenme aşamasını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek hamilelik sürecinin iyi gelişmesini sağlar.

Histeroskopi Nedir?

Genellikle adet kanaması sonrasındaki birkaç gün içerisinde kadınlara yapılan histeroskopi, kadında kısırlığa neden olan etkenleri belirlemek için kullanılan bir gözlemleme yöntemidir.

Histeroskopi Anestezi Nasıl Olur?

Ağrısız olan anestezi şekline lokal anestezi denir ve bu yöntem tanı amacı yapılan histeroskopide kullanılır. Biraz ağrılı olan cerrahi amaçlı histeroskopi için de genel anestezi kullanılır.

Histeroskopi Gününde Ne Yapılmalı?

Histeroskopi gününde kan sulandırıcı besin ve ilaçlar tüketilmemelidir ve vücuda zararlı gıdalar vücuda alınmamalıdır.

Histeroskopi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

  1. Rahim bölgesi açılır (Duruma göre bu işlem pas geçilebilir)
  2. Histeroskop ile rahim içi görüntülenir
  3. Görüntünün verimliliğini arttırmak amaçlı uterusa yani rahime histeroskop tarafından bir sıvı bırakılır

Adana histeroskopi tedavisi, rahim içi görüntülemede alınabilecek hizmetlerin başında gelmektedir. Her ne kadar tüp bebek yöntemi etkili olsa da bu işlem öncesinde gerekli tespitlerin sağlanmasında Adana histeroskopi önemli rol oynamaktadır.

İnfertilite Nedir?

İnfertilite, erkek veya kadına bağlı olabilen kısırlık durumudur.

İnfertilite (Kısırlık) Nedenleri Nelerdir?

Erkeğe bağlı başlıca infertilite nedenleri:

  1. Testis yetmezliği
  2. Testis travması
  3. Kemoterapi benzeri kanser tedavileri
  4. Hormon bozuklukları
  5. Genetik bozukluklar

Kadına bağlı başlıca infertilite nedenleri:

  1. PKOS ve DOR gibi yumurtalık problemleri
  2. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  3. Menopoz
  4. Hormon bozuklukları

Kadın İnfertilitesinde Kullanılan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Adana infertilitenin de içinde bulunduğu birçok infertilite tedavi hizmetlerinin çözüm için genel olarak kullandığı yöntemler şu şekildedir:

  1. Yumurta gençleştirme
  2. Yardımcı tomurcuklanma
  3. Aşılama
  4. Mikroenjeksiyon
  5. Tüp bebek
  6. Mitokondri transferi
  7. Yumurta dondurma

İnfertilite için farklı çözüm yolları bulunmaktadır ve bunların en yaygın olanı Adana tüp bebek tedavi yöntemidir.

Nihayetinde infertilite alanında derin araştırmalarını sürdüren Adana infertilite ile birlikte de kısırlık probleminin çözümüne giden üçgen tamamlanmış olur.