Resmi adıyla Malta Cumhuriyeti, Orta Akdeniz’de bulunan bir adalar devletidir. Toplamda yedi adadan oluşan ülke, dünyanın en küçük ülkelerinden birisidir. Üç büyük adası olan Malta, Gozo ve Comino dışındaki adalarda yaşam yoktur. Maltaca ile birlikte İngilizce de devletin ana dilidir. Sahip olduğu coğrafi, ekonomik ve sosyal koşullar ile dil eğitimi için yılın her dönemi uygun olan bir ülkedir.

Neden Malta Dil Okulu?

Türkiye’ye yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta bulunan Malta, ulaşım kolaylığı ve resmi dilinin İngilizce olması ile dil eğitimi için ideal ülkelerdendir. Günlük hayatta İngilizce pratiği yapmak, geniş konaklama imkânlarından yararlanmak ve dil öğrenirken turistik etkinliklere katılmak isteyenlerin tercihleri arasındadır. İngilizce eğitim veren 40’tan fazla Malta dil okulu mevcuttur. Kolaylıkla vize alınabilen Malta’da dil eğitimi almanın avantajları şu şekilde özetlenebilir:

·         Malta dil okulları, başvuran öğrencilerin ihtiyaçlarına göre farklı kategorilerde eğitim imkânlarına sahiptir. 

·         İngilizce dil eğitimi genel kurslar, TOEFL ya da IELTS hazırlık kursları, akademik kurslar, mesleki kurslar ya da özel programlar ile hedef kitleye yönelik sunulur. 

·         Kurs programlarına kayıt olmadan önce, İngilizce seviye tespit sınavları yapılarak öğrenci seviyesine uygun bir sınıfa yerleştirilir. 

·         Okulların eğitim paketlerine genelde dil kursları, konaklama, kitap ve kayıt ücreti dâhildir.

·         Apart, yurt, hotel, konukevi ya da aile yanında konaklama seçenekleri bulunur.

·         Avrupa Birliği üyesi diğer devletlere göre yaşam maliyetleri genel olarak daha düşüktür. Malta dil okulları fiyatları da diğer ülkelere göre daha uygundur.

·         Çok sayıda uluslararası dil okulu bulunur ve FELTOM akreditasyon federasyonu sayesinde okul ve öğrenci ilişkileri profesyonel olarak yürütülür.

·         Malta’da İngilizce dil eğitimi alan öğrenciler aynı zamanda yasal çalışma iznine de sahiptir.

·         Schengen ülkesi olan Malta’ya alınan vize ile Schengen Bölgesinde bulunan diğer ülkeler de ziyaret edilebilir.

·         Ülkede iklim koşulları yıl boyunca ılıman ve güneşlidir.

Malta’nın En İyi Dil Okulu Hangisi?

Sahip olduğu yüksek standartlar ile Malta’da öne çıkan dil okulları genelde St Julians, Sliema ve Valetta şehirlerindedir. Malta’daki en iyi dil okullarından bazıları şu şekildedir:

·         EC English Language Centres

·         ACE Malta St Julian's

·         ATLAS Language School

·         ESE European School of English

·         IELS Malta Sliema

·         Clubclass Malta

·         Sprachcaffe Languages Plus

·         International House

·         Inlingua International

Malta dil okulu fiyatları 2022 yılında kurs saat ve programlarına, konaklama tiplerine, paket içeriklerine göre değişmektedir. İhtiyacınıza göre en ucuz Malta dil okulunu ya da en kapsamlı kurs programını seçmek için Endless Abroad eğitim danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.