Şehir içi ve şehirler arası yolculuklar günlük hayatın bir parçası haline geldikçe trafikte geçirilen zaman ve araç kullanım ihtiyacı giderek artmaktadır. Teknolojide yaşanan gelişmelerin doğal bir sonucu üretilen araçların marka ve modellerinin giderek çeşitlenmesidir. Araç kullanım ihtiyacı arttıkça araç kiralama sektöründe de son derece hızlı bir büyüme yaşanmaktadır. Bu aşamada araç kiralama hizmetlerinin alındığı şirketlerin kalitesi ön plana çıkmaktadır. Araç kiralama hizmetleri uzun dönem, kısa dönem, lüks araç kiralama ve daha farklı pek çok ihtiyacı karşılar şekilde sunulmaktadır. Lüks araç kiralama İstanbul ve diğer metropollerimizde son yılların popüler araç kiralama hizmetlerinden biridir. Yine çok ilgi gören araç kiralama hizmetlerinden bir diğeri filo araç kiralamadır. Lüks araç kiralama ve filo araç kiralama fiyatları İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde belirli kriterler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Carvento sektörünün yenilikçi ismi olarak hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin araç kiralama ihtiyaçlarını en etkili, uygun, kaliteli ve güvenilir çözümlerle karşılamaktadır.

Araç Kiralama Farklı Sürelerle Yapılabilir

Araç kiralama hizmetleri günlük ve uzun dönem olarak tercih edilebilir. 30 günden daha uzun süreli olarak araç kiralanması hizmeti uzun dönem araç kiralama olarak adlandırılır. Araç kiralama hizmetlerinden hem bireysel hem kurumsal olarak faydalanmak mümkündür.

Uzun dönem araç kiralama hizmetlerini tercih etmek operasyonel birçok avantajının yanı sıra finansal açıdan sağladığı faydalarla da ön plandadır. Araç,  şirketler için gelir getirmediği ve yalnızca iş süreçlerinin yerine getirilmesini sağlayan bir unsur olduğundan araçlara yapılan her bir yatırım, iş için yapılacak yatırımın sermayesinden kullanılması olarak kabul edilebilir. Uzun dönem araç kiralama hizmeti sayesinde işletmeler uzun vadede gelir getirmeyecek bir kaleme yatırım yapma zorunluluğundan kurtulurlar. Bu sebeple günümüzde pek çok şirket araç satın almak yerine uzun dönem araç kiralama hizmetinden yararlanırlar. Bir yıldan dört yıla kadar olan süreler için faydalanılabilen uzun dönem araç kiralama hizmetlerinde imzalanan sözleşme kapsamında aracın belirli kurallar dahilinde kullanım hakkına sahip olunur.. Sözleşme bitiminde ise aracın teslimi gerçekleştirilir.

Uzun Dönem Araç Kiralama Avantajları Carvento’da

Sektörünün önde gelen ismi Carvento’nun araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak hem bireysel hem kurumsa müşteriler için pek çok avantajı beraberinde getirir. Carvento araç kiralama hizmeti alan bireysel ve kurumsal müşterilerin araç tescil ücreti, vekalet ücreti ve trafik müşavirliği ücreti ödemesi zorunluluğu ortadan kalkar. Araç kiralama hizmeti alan kişiler ve şirketler Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası ödemezler. Çünkü bu masraf kalemleri Carvento tarafından karşılanır. Araçların periyodik bakım ücretleri, yazlık ve kışlık lastik ücretleri müşteriler için ekstra bir yük hâline gelmez. Kullanıcılar araç kiralama hizmetlerine ilişkin faturaların tamamını işletmeleri için gider kalemi olarak gösterebilirler. Bu sayede araç sahibi olmak ve buna ilişkin bakım, sigorta vb masrafları karşılamak için kullanılması gereken kaynaklar mevcut işlerin büyütülmesi için sermaye olarak kullanılabilir. Araçların bakımı, muayenesi ve gerekli diğer tüm işlemler Carvento tarafından gerçekleştirildiğinden araç kiralama hizmeti alan bireylerin ve şirketlerin kiraladıkları araçlara yalnızca yakıt koyarak ulaşım sorunlarını çözümlemeleri mümkündür. Bu sayede ulaşım ihtiyaçlarını en ekonomik, hızlı, güvenilir ve kaliteli şekilde çözmenin tadını çıkarabilirler.

Carvento Neden Avantajlı?

Ulaşım gereksinimlerini kaliteli, hızlı ve ekonomik şekilde karşılamak isteyen şirketlerin en sık başvurduğu yöntemlerin başında filo araç kiralama gelir. Filo araç kiralama fiyatları İstanbul ve diğer illerimizde pek çok faktöre göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle standart bir fiyattan söz edilemez. Yapılması gereken talep edilen hizmetin detaylarını belirledikten sonra Carvento yetkilileri ile iletişime geçmek ve fiyat almaktır.

Uzun dönem araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak maliyetler konusunda şirketlere çok büyük bir avantaj sağlar. Çünkü; uzun dönem araç kiralama maliyetleri kısa dönem araç kiralama hizmetlerinin fiyatlarına göre çok daha uygundur. Uzun dönem araç kiralama hizmetlerinden yararlanılması durumunda kiralanan araçların tüm bakım onarım, vergi, sigorta ve benzeri giderleri Carrento tarafından karşılanır. Bu sayede uzun dönem araç kiralama hizmetinden yararlanan kişiler ya da şirketler için ekstra bir mali yük oluşmaz.

Özellikle büyük şirketlerin değişen ve gelişen ihtiyaçlarına göre farklı markalarda ve modellerde araçlara farklı periyotlarda gereksinim duyması sık karşılaşılan bir durumdur. Bu tür durumlarda ihtiyaçların karşılanması için gerekli araç alım satımlarının yapılması yerine Carvento uzun dönem araç kiralama hizmeti ile diledikleri araçlara daha hızlı ve ekonomik bir şekilde ulaşmak etkili bir alternatiftir.

Diğer yandan araçların vergilerinin ve periyodik bakımlarının takip edilmesi firmalara zaman ve maliyet açısından önemli bir yük yaratır. Carvento aracılığıyla yapılan uzun dönem araç kiralama işlemleri sayesinde şirketler bu işlemleri takip etmek zorunda kalmazlar. Tüm süreç Carvento’nun deneyimli ve profesyonel ekibi tarafından takip edilir ve yürütülür. Herkesin bildiği üzere ikinci el araçları satmak bazen oldukça zor olabilir. Üstelik meydana gelen değer kaybı dolayısıyla aracın istenilen fiyata satılamaması gibi riskler de vardır. Carvento hizmetlerinden yararlanan ve uzun dönem araç kiralayan firmalar zaman içerisinde araçlarda ortaya çıkan değer kaybından kaynaklanacak zararlardan etkilenmezler.