Oyuncu Muhammad Ali Navruzov ilk rolünü 2002 yılında "Kasamyod" filminde oynadı. Bu rol için 327.000 soum ücret aldı. Bu rol için, karateye olan yeteneği ve katılımı nedeniyle birçok başvuran arasından seçildi. Sınavı geçti ve 50 gün boyunca bu filmde rol aldı. Aktörün bir sonraki filmi "Beyler" filmiydi ve onu ünlü yapan bu filmdi. Filmin başarısı nedeniyle oyuncu "Boys 2" filminde de rol aldı. Aktörün bir diğer başarılı rolü de, rolünün gerçek hayattaki karakterine kısmen yakın olduğu "Onaizor" filmindeki rolüdür. Çünkü Muhammad Ali hayattaki kahramanı gibi başarıya kendi emeğiyle ulaşmış ve annesine karşı çok nazik bir evlattır.

Oyuncu ayrıca "Mehribonim", "Telimdamas dilimda", "Hato", "Shaharlık Olifta" gibi bir dizi filmde başrol oynadı. Ayrıca "Melikam" dizisinde rol almıştır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan son filmi Çakal'dır. Filmde, varlıklı bir ailenin oğlu olan Muhammad Ali'nin karakteri belirlenir ve film boyunca gerçekleri bulmaya çalışır. Babasının ölümü, ailesindeki sorunların sebebini ortaya koymaktadır. Bunun sebebinin amcasının namussuzluğu olduğunu ve bir ailenin evini elinden alıp sokağa bıraktığını öğrenir.

Muhammad Ali filmde rolünü çok ustaca oynamış. Oyuncu bu filmin ardından ara verdi ve iş hayatına atıldı. Sonra yaratıcılığa geri döndü. Aynı zamanda, Muhammad Ali Navruzov yönetmen olmaya çalışıyor ve "Benim Düğünüm" ve "Süper Baba" adlı yönetmenlik çalışmasını beyaz perdede yapıyor. Ayrıca başrolünü oynadığı “Kara Çingene” dizisinin de yakın zamanda izleyicilerin beğenisine sunulması bekleniyor. Muhammad Ali Navruzov, ünlü şarkıcıların müzik videolarında da rol aldı. Örneğin Sanjay'in "Paranın gücünü gör anne", Umida Khan'ın "Tekrar sevecek miyim?" ve "Jonam" şarkıları ve diğerleri için müzik videoları...

Muhammad Ali Navruzov, yönetmen bir filmde oynarken işine karışmaktan hoşlanmaz. Oyuncu olarak rolünü yerine getiriyor. Yönetmene öğretmenlik yapmanın çirkin göründüğüne inanıyor. Oyuncu, annesinin filmlerinde oynamanın yanı sıra başka yönetmenlerden de birçok teklif alacak. Ancak bu tekliflerin kendisini tatmin etmediğini ve bu nedenle kabul etmeyeceğini söylüyor. Kendisine bir rol teklif etmeden önce arayıp ücret istemek iyi bir fikir değil. Aktörün kendisi, "Bir ücrete ihtiyacım olsaydı, her yerde fotoğraf çekerdim" diyor. Rolü ciddiye alıyorum. Bu rolü sevmem ve bir "yüküm" olması gerekiyor. Oyuncu, rolü beğenirsem o karakterin kıyafetlerinden başlayarak her şeyi kendim yapabilirim ve o rol için elimden gelenin en iyisini yapacağım diyor.

Gerçekten de, Muhammad Ali Navruzov'un her rolü akılda kalıcı ve izleyiciyi memnun ediyor. Eşsiz yeteneği ve becerisi her rolde hissediliyor. Söylediği şarkılar için çekilen kliplerde bile başrolü oynamakta ve söylediği şarkının temasını ve durumunu rolleri aracılığıyla seyirciye aktarabilmektedir.

Darkroom nedir başlıklı içerik ilginizi çekebilir.