Projenin Açılışı Berna Dalaman Anaokulunda yapıldı.Okul öncesi öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılması eğitimlerinin açılış programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Şube Müdür Ömer Faruk Bakan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Reşat Erdoğan yaptığı konuşmada:“Toplumsal bilinçlendirme ve kültürel değişim yaratma hedefi ile yapılan bu proje ile trafik güvenliği olgusunu toplumun günlük yaşamına katmayı amaçlamaktayız. Bu amaç çerçevesinde çalışanlardan başlayarak tüm topluma doğru açılan bir strateji izlenmekte ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızı öncelikli hedef kitlesi olarak görmekteyiz. Onun için bu eğitimin küçük yaşlarda verilmesi lazım ki trafik güvenliği bilinci oluşmuş olsun. Sevgili çocuklar, sizler de babalarınıza, annelerinize, ağabeylerinize, ablalarınıza trafikte araç kullanırken kurallara uymuyorlarsa bu öğrendiklerinizi onlara anlatarak uyarmanızı istiyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile TÜSEKON arasında sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan trafik bilincini arttırmak ve farkındalık oluşturma amaçlı eğitimler yıl boyunca TÜSEKON tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından öğrencilere verilecek.