Hastaneye ilk gittiğimde beş yaşındaydım. Apandisit geçirdim ve acil ameliyata ihtiyacım vardı. Korkunçtu ama doktorlar ve hemşireler o kadar iyi ve güven vericiydi ki kendimi güvende hissettim.

İlk ameliyatımı pek hatırlamıyorum ama bir yetişkin olarak daha çok ameliyat olmak zorunda kaldım - endometriozis için karın ameliyatları da dahil. Herhangi bir ameliyatta - küçük de olsa - enfeksiyon veya kanama gibi kalıcı hasara ve hatta ölüme neden olabilecek komplikasyonların riski her zaman vardır. Ama neyse ki, çoğu zaman ameliyat iyi gider ve minimum ağrı ve rahatsızlıkla hızla iyileşebilirsiniz.

Her ameliyat, işlemden önce ve sonra olanlar açısından farklıdır, ancak tüm karın ameliyatları için geçerli olan bazı şeyler vardır: İyileşme döneminiz boyunca sizi enfeksiyondan korumak için işlemden önce önlemler almanız gerekir. ; Kendine iyi bakman gerekecek

Bu makale, mide ameliyatının hayatınızı değiştirebileceği farklı yolları keşfedecek. Fiziksel ve duygusal yönünüzü nasıl etkileyebileceğini tartışacaktır. Ayrıca mide ameliyatı olmadan önce düşünmeniz gerekenlere de bakacaktır.

Mide Ameliyatı Nedir?

Midenin bir kısmının çıkarılması ameliyatına gastrektomi denir. Mide kanserli hale geldiğinde ve doktorların mideyi çıkarması gerektiğinde gastrektomi yapılır.

Bir gastrektomi üç şekilde yapılabilir:

1) Cerrah karında bir kesi yapar ve midenin bir kısmını çıkarır.

2) Cerrah yemek borusunda veya üst göğüste bir kesi yapar ve midenin bir kısmını çıkarır.

3) Cerrah boğazınızın dibinde küçük bir kesi yapar ve bu açıklıktan midenizin bir kısmını çıkarır.

Mide Cerrahisi

Pek çok insan mide problemlerinden muzdariptir ve en yaygın olanı obezitedir. Bu yazıda, 5 harika kullanım durumuyla mide ameliyatının nasıl yardımcı olduğunu tartışacağız.

Mide ameliyatları bir süredir etrafta. Obezite ve mide ile ilgili diğer sorunlardan muzdarip birçok kişiye yardımcı olmuştur. Birçok yönden yardımcı olurlar ve işte yardımcı olduğu beş harika kullanım durumu.

Yaşamı Değiştiren Bir Tedavi Olan Mide Ameliyatı

wellbariatric.com Mide ameliyatı, aşağıdaki durumlar için hayat değiştiren bir tedavidir:

Divertiküloz: Üzerindeki artan basınç nedeniyle kolonun astarında oluşan küçük keselerin olduğu bir durum.

Gastrik Reflü: Mide içeriğinin yemek borusuna geri sızarak mide yanmasına ve asit tahrişine neden olduğu bir durum.

Kronik Kabızlık: Genellikle diyette lif eksikliğinden kaynaklanan, bağırsak hareketlerinin daha az sıklıkta veya geçmesinin zor olduğu bir durum.

İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS): Karın ağrısı, şişkinlik, kabızlık ve/veya ishale neden olan bir durumdur.

Hiatal Fıtık: Midenin bir kısmının diyafram kasındaki bir açıklıktan göğüs boşluğuna fıtıklaştığı bir durumdur.

En İyi Mide Ameliyatları Nelerdir?

Yapılabilecek çeşitli mide ameliyatları vardır. Laparoskopik cerrahiden açık cerrahiye kadar çeşitlilik gösterirler ve her birinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.

Mide için cerrahi prosedürler, bazıları diğerlerinden daha invaziv olmakla birlikte, karmaşıklık bakımından farklılık gösterir. Genel olarak, prosedür ne kadar invaziv ise, ondan kurtulmak o kadar hızlı olur. Mide ameliyatının en yaygın türü, endoskop adı verilen küçük bir kameranın göbeğe yakın küçük bir kesiden sokulduğu ve karın içini görmek için kullanıldığı laparoskopik cerrahidir. Bu tür bir ameliyat minimal invazivdir çünkü ameliyatı gerçekleştirirken alet ve aletleri yerleştirmek için sadece bir veya iki küçük kesi yapılır. Laparoskopik prosedürler genellikle mide ülseri veya kanama veya perforasyonun olabileceği diğer durumlar teşhis edilmiş kişilere yapılır.

Açık ameliyatlar, laparoskopik ameliyatlardan daha karmaşıktır çünkü deri ve kas dokusuna erişmek için kesmeyi içerirler.