HABERDENİZLİ.COM

Cafer Birtürk’ün bu sözlerinin ardından Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Buldan MHP eski ilçe teşkilatı Cafer Bürtürk’ün iddialarına tek tek cevap vererek sözünü tutarak istifa etmesini istedi. Toplantıda konuşan eski ilçe Başkanı, Mehmet Tuğrul, ilçe teşkilatının aldığı kararlar nedeniyle 17 Şubat’ta kapatıldığını belirterek, “Buldan ilçe teşkilatı olarak çalıştığımız süre boyunca aldığımız tüm kararları istişareyle aldık. Aldığımız bu kararlar Genel Merkez tarafından uygun görülmediği için 17.02.2017 tarihinde Buldan ilçe teşkilatımız kapatıldı.” dedi. 

“BAYRAK YAKILDI İDDİASI TAMAMEN YALAN”

Birtürk’ün açıklamalarında ilçe teşkilatı kapatıldığı sırada 3 hilal bayrağının yakıldığını iddia etmesinin Buldan ilçe teşkilatına yapılan en büyük hakaret olduğunu belirten Tuğrul, “Her ne kadar Genel Merkez ile fikirlerimiz uyuşmasa da bizim için bayrağımız ve  3 hilalli sancağımız namusumuzdur. Bayrağımıza ve sancağımıza el uzatanın elini kırarız. Bugün bu böyle yarın da böyle olacak. bu zatın söyledikleri külliyen yalandır.” diye konuştu. 

"SU BULANDIRIP BALIK AVLAMAYA ÇALIŞMAMALI"

İstifa eden 209 kişiye nitelikli dolandıcılık ithamında bulunan Birtürk’ecevap veren Tuğrul, “Nitelikli dolandırıcı ithamında bulunması ise bize hukuk yolunu açmıştır. Böyle bir iddia varsa adalete başvurur. Su bulandırıp balık avlamaya çalışmamalı.” dedi. 

"İSTİFALAR GERÇEKSE İSTİFA EDECEĞİM DEDİ, İSTİFASINI BEKLİYORUZ"

209 kişinin istifası hakkında Cafer Birtürk’ün yaptığı açıklamalrın tamamen bilgisizlik olduğunu söyleyen Tuğrul,  “200 istifayı bir hafta içinde önüme koysunlar böyle bir şey varsa biz istifa edeceğiz dediği için biz buradayız. Aklımın erdğiniden bu yana MHP’ye hizmet etmeye çalıştım.  Artık yol ayrımında son hizmetimi yapmak istiyorum.  Bu da 48 yıllık şanlı maziye sahip MHP’yi temsil etmeye yakışmayan il başkanını bu camiadan kurtararak yapmak istiyorum.  Tabi ki sözünde durursa.  209 imzanın 200’ünün sahte olduğunu, 9 kişinin de önceden ihraç olduğunu söylüyor. Dönemimiz yönetiminin de tamamen ihraç edildiğini söylüyor. Böyle bir şey yoktur.  Benim  yani eski ilçe başkanının YSK’nın sitesinde hala aktif üyeliğim devam ediyor. 209 kişinin istifa dilekçesi buradadır.  Bunların bir örneği de il başkanlığındadır. Dilekçelerin sahte olup olmadığını dilekçe sahiplerine tek tek ulaşarak teyit edebilir.” 

"3 HİLALİN ALTINDA İSTİFA ETMEMİZ NEDEN ELEŞTİRİLİYOR"

İstifa dilekçelerinin 3 hilalli bayrak altında verilmesini eleştiren Birtürk’e seslenen Tuğrul, “Methiyeler düzdüğün 5 yıl daha görev alması için dualar ettiğin AKP’li Pamukkale Belediyesinin amblemi altında mı istifa etseydik.  17 Şubat’tan bu yana Buldan’da ilçe yönetimi olmadığı için istifa eden arkadaşlar dilekçelerini belediye meclisi üyesi arkadaşlara vermişlerdir.  İstifa dilekçelerinin de bi nüshası İl Başkanlığına, bir nüshası da Genel Merkeze gönderilmiştir.  Cafer Birtürk, Erken konuşmasının pişmanlığını duyacak dediğimde budur.  İl başkanlığına ulaşan dilekçelerin sahte olup olmadığını da teyit etmek çok basittir. “ 

"PARTİ İÇ TÜZÜĞÜNÜ BİLMİYOR"

Partiden istifa eden kişilerin bu şekilde istifa edemeyeceğini belirten Bİrtürk’ün parti iç tüzüğünü bilmediğini iddia eden Tuğrul, “parti iç tüzüğünde partiden istifa etmek için dilekçelerin ilçe seçim kuruluna verilmesi gibi bir madde yoktur.  Bu da Birtürk’ün parti iç tüzüğünü bilmediğini gösteriyor. Parti tüzüğünde bu şekilde bir ifade yoktur. Ayrıca istifa eden 209 kişide yaklaşık 170 tanesi ilçe seçim kuruluna da istifasını bildirmiştir.

20 İSTİFA DAHA GELDİ

Cafer Birtirk’ün “bu dilekçeler sahte” dedikten sonra yaklaşık 20 kişinin daha partiden istifa ettiğini hatırlatan Tuğrul, “İl başkanı bu dilekçeler sahte dedikten sonra yaklaşık 20 tane daha istifa dilekçesi daha gelmiştir. Benim tavsiyem verdiği sözü tutması ve istifa etmesidir. Eğer verdiği sözü tutmayacaksa da artık susmalıdır çünkü konuştukça batmaktadır. Ben bu açıklamayı da Cafer Birtürk’ü ciddiye aldığım için değil kamuoyunu doğru bilgilendirmek için yapıyorum.” İfadelerini kullandı.