Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası 6. Ayak DENDOFF Yarışları, Çakmak Mahallesi’ndeki Merkezefendi Belediyesi Offroad Pisti’nde gerçekleştirildi. Hem Orman Etabının hem de Seyirci Etabının startını Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan verdi. Startın verilmesiyle birlikte Offroad pilotları en iyi dereceyi yapmak için büyük bir mücadele sergiledi.
Yarışların ilk gününde 30 Offroad pilotu, 15 kilometrelik parkuru 4 kez turladı. Yarışların ikinci gününde ise sporcular 6 kilometrelik Seyirci Etabı’nı 3 kez geçerek yarışları tamamladı. Genel Klasmanda, 120 etap derecesi ile Kenan Özsoy-Harun Deynek ekibi birinci oldu. 119 etap derecesi ile ikincilik Kemal Özsoy-Yiğitcan Yüksel ekibinin oldu. Üçüncülük ise 77 etap derecesi ile İlayda Hancı Korkut-Batuhan Korkut’un oldu. Yarışların sonunda dereceye giren sporculara ve takımlara kupaları ve ödülleri verildi.
Etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayşe Sarıkaya, Merkezefendi İlçe Spor Hizmetleri Müdürü İbrahim Kovan, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“MERKEZEFENDİ’NİN ADINI DUYURUYORUZ”

Merkezefendi’de ulusal ölçekteki yarışlara ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Vatandaşlarımızın şehir hayatının stresinden uzaklaştırmak için heyecan dolu yarışlarımıza Çakmak Mahallemizdeki Offroad Pistimizde yoğun katılım ile startımızı verdik. Offroad sporcularının adrenalin dolu yarışlarını hep beraber izledik. Merkezefendi’de bizim için geleneksel hale gelen Offroad’a uzun zamandır ev sahipliği yapıyoruz. Merkezefendimizin adını ulusal boyutta duyurmaya devam ediyoruz. Şehrimizin ve ilçemizin tanıtımı açısından yarışlar büyük önem taşıyor. İki gün boyunca bizi yalnız bırakmayıp, yarışmalarımızı ilgiyle takip eden Denizlili ve Merkezefendili vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

merkezefendi-yarislar-sona-erdi-2merkezefendi-yarislar-sona-erdi-1