HABERDENİZLİ.COM

Başkanın “İşçiler bizim değil MERTAŞ”ın diyerek hedef gösterdiği tamamı belediye ait olan şirket hakkında ortaya atılan iddia ise, işten çıkarmaların kaynağı niteliğinde. İddialara göre Merkezefendi Belediyesi MERTAŞ’a 400 Bin Liraya yakın borcunu ödemiyor ve bu nedenle şirket, tedarikçilerine uzun süredir ödeme yapamıyor.

Denizli, görkemli törenler ve yüz binlerce liraya mal olan konserlerle hizmete açılan Merkezefendi Belediyesi’ne ait işyerlerinde başlayan toplu işten çıkarmaları konuşuyor. Tamamı Merkezefendi Belediyesi’ne ait olan MERTAŞ üzerinden işe alınarak çalıştırılan 150’e yakın işçinin gruplar halinde işten çıkarıldıkları haberi kent gündeminde bomba etkisi yarattı.

SUBAŞIOĞLU YALANLAMAYA ÇALIŞIRKEN DOĞRULADI

Kısa bir yazılı açıklama yaparak iddiaları geçiştirmeye çalışan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşığolu, “Külliyen yalan” dediği haberlere yönelik açıklamasında işçilerin Merkezefendi Belediyesi’ne değil MERTAŞ’a ait olduğunu söyledi. İşten çıkarılan işçilerin sayısına da değinmeyen Subaşıoğlu, “İşten çıkarılanlar mevsimlikti ve işe başladıkları tarihte çıkarılacakları tarih konusunda bilgilendirilmişlerdi” dedi.

BİR BOMBA İHBAR DA PAMUKKALEHABER’DEN

Pamukkalehaber’e ulaşan bir yurttaş, işten çıkarmaların kaynağında MERTAŞ’ın yaşadığı ekonomik sorunların olduğunu ileri sürdü. İddiaya göre MERTAŞ Merkezefendi Belediyesi’ne verdiği hizmetin karşılığı alacağını uzun süredir alamıyor. Alacak tutarının 400 Bin TL civarında olduğu söyleniyor.

TEDARİKÇİLERE ÖDEME YAPILAMIYOR İDDİASI

Bu nedenle MERTAŞ’a işlettiği kafeterya, çay bahçesi, restoran ve park gibi yerler için ürün temin eden tedarikçilere de haftalardır ödeme yapamadığı da iddialar arasında. Tedarikçilerin uzun süredir MERTAŞ’ın kapısından elleri boş döndüğü, yetkililerin ise bugün için Başkan Subaşıoğlu’yla görüşüp alacak sorununu çözecekleri bilgisini verdiği ileri sürülüyor.

kaynak: pamukkalehaber