Yayın gerisinden yüksek isabetle başlayan Yukatel Merkezefendi ilk dakikalardan üstünlüğü eline aldı. Basit top kayıpları bu dakikalarda Konyaspor'u zorladı.Son bölümde Badzim ve Can Altıntığ'dan gelen hücumdaki kritik hamleler Konyaspor'u maçın içinde kalmasını sağladı. İlk çeyreği 25-14 Merkezefendi Belediyesi önde tamamladı.

İkinci çeyreğe arka arkaya üçlüklerle başlayan Konyaspor ritmini de yakaladı. Oyunun temponun arttığı bu dakikalarda Konyaspor skoru 28-28 eşitledi. Çekişmenin arttığı bu dakikalarda Merkezefendi'nin yayın gerisinden düşen yüzdesi ve Konyaspor'un ribaundları rakibine kaptırmaması skorun dengeli gitmesinde ana faktör oldu. İkinci çeyrek 43-42 Yukatel Merkezefendi'nin 1 sayılık üstünlüğüyle geçildi.Konyaspor iki sayı çizgisinden 12/24 isabatle Merkezefendi ise 4/14 ile ilk devreyi tamamladı.Üç sayı çizgisinden ise Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket 10/21 isabetle Konyaspor ise 4/11 ile ilk devreyi geçti. 

Üçüncü çeyreğe Badzim'in arka arkaya iki üçlüğüyle başlayan Konyaspor karşılaşmada öne geçerek rakibine erken bir mola aldırdı (51-46). Mola dönüşü Chad Brown'la çembere giden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket mücadelesini sürdürdü. 6/6 da üçlük isabetiyle oynayan Roko Badzim kaydettiği kritik üçlükle Konya'yı önde tutmaya devam etti. Üçüncü çeyrek 66-62 Konyaspor'un üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyreğe 8-2 ile başlayan Konyaspor, Merkezefendi'ye bir kez daha mola aldırdı. Heidegger ile hücumda bu dakikaları iyi geçiren Merkezefendi rakibi karşısında galibiyet mücadelesini sürdürdü. 01.30 dakika kala Gielo ile üçlüğü kaydeden Merkezefendi skoru 77-78 getirdi. Arka arkaya iki hücumda Konyaspor boş döndü. 13 saniye kala Harrison ile çizgiye giden Yukatel Merkezefendi 1/2 isabetle dönerek skor üstünlüğünü 79-78 eline aldı. 5 saniye kala Alex Perez'in basketiyle Konyaspor skora bir kez daha denge getirdi. Son hücumdan Heidegger ile Yukatel Merkezefendi eli boş döndü ve karşılaşma normal sürede 80-80 noktalanarak uzatmaya gitti. 

Müthiş çekişmeli başlayan uzatmada da üstünlük el değiştirmeye devam etti. 16 saniye kala Merkezefendi'de sahanın en formda ismi Gielo kaydettiği üçlükle  takımını 92-91 öne geçirdi. Son hücumdan Konyaspor, Alex Perez'le eli boş döndü ve karşılaşmanın galibi 92-91 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket oldu.

Öne çıkanlar... 
Ayos Konyaspor: Roko Badzim 25 sayı (7/7 üç sayı) 7 asist, Jordan Morgan 24 sayı 16 ribaund, Alex Perez 15 sayı 13 asist

Yukatel Merkezefendi: Tomazs Gielo 25 sayı 6 ribaund, Max Heidegger 23 sayı 10 asist 5 ribaund,  Nikos Rogkavopoulos 20 sayı 4 ribaund

merkezefendi-basket-denizli-ayos-konyaspor-3merkezefendi-basket-denizli-ayos-konyaspor-2merkezefendi-basket-denizli-ayos-konyaspor-1