Pamukkale Üniversitesi tarafından 3 yıl önce yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da toplu açılışı yapılan Anaokulu- kreş binası 3 yıldır faaliyete geçmeyi bekliyor.

Konuyu ilgili açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş; Deprem bölgesinden gelen ve aynı kampüs içerisinde yer alan KYK yurtlarında devlet imkanlarıyla barındırılan binlerce insanımız ve yüzler okul öncesi çağında çocuklarımız bulunduğunu belirterek, burada atıl durumda bulunan bu binanın okulöncesi çağındaki çocuklarımız için çok uygun olduğunu ilgili makamlara ilettiklerini belirtti.

Öselmiş; “ilgili makamlar bu binanın kendilerine tahsis edilmesi halinde, eğitim materyali ve öğretmen teminin hızlıca çözebileceklerini belirtmiştir.” dedi.  Rektör Kutluhan’ın KYK yurtlarında kalan depremzedelerin çocukları için yürüme mesafesinde olan bu binayı hiçbir şekilde vermek istemediğini belirten Öselmiş, “Bu bina ihtiyaçsa neden 3 yıldır boş duruyor, değilse neden depremden etkilenmiş çocuklarımızın eğitimi için kullanılmasına izin verilmiyor?” ifadelerini kullandı.

Ülkece, milletçe zor bir dönemden geçiyoruz diyen Öselmiş, “herkes elini taşın altına koyarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneğini ortaya koydu. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti, milletimiz evini, gönlünü, malını depremzede kardeşlerimiz için açtı. Ancak, Rektör Kutluhan, depremzede çocuklarımız için 3 yıldır atıl vaziyette duran kreşi açamadı, atıl duran binayı ilgili makamlara tahsis etmeye yanaşmadı” dedi.

Öselmiş; “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz depremzede çocuklarımızı bir okula yerleştirme için tüm imkanlarını seferber ederek olağanüstü bir gayret ortaya koyarken, Rektör Kutluhan’a kamu stokçuluğu yapmak yakışmadı” dedi.

rektor-pau-depremzede-ana-okulu-1