3 boyutlu yazıcılar, çeşitli teknolojiler ve malzeme seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara cevap bulmuş olsa da, geleneksel üretim yöntemlerine göre avantajları nedeniyle medyanın da ilgisini çekmiş ve kısa sürede yüksek pazar satışları elde etmiştir.

Mühendislik uygulamalarında, tasarım modellerini üretim öncesi test etmek ve değiştirmek için kavramsal modeller oluşturmak esastır. Günümüzde MakerBot 3D yazıcıların kullanımı, pahalı ve uzun üretim sürecini (geleneksel üretim biçimlerindeki kalıpları CNC makinelerinde oluşturmaya devam ederek) birkaç saate indirgeyebilir. Ayrıca tasarımcılar ve mühendisler, çeşitli tasarım programları ve 3D yazıcılar kullanarak oluşturdukları modelleri kısa sürede görme imkanına sahip oluyorlar.

3D Yazıcı Filament

Filament; 3D yazıcıların üretim aşamasında kullanılan hammaddenin adıdır. 3D yazıcı filamenti, aşağıdan yukarıya doğru başlayarak katman katman üretim aşamasında uygun bir uç kullanılarak eritilip 3D yazıcı yatağına dökülür ve üretime geçilir. Katkılı ve katkısız endüstriyel 3D yazıcı filamentleri olup en çok Pla ve Abs filamentleri tercih edilmektedir.

Güncel teknolojik gelişmeler; Tasarım ve üretim endüstrisinin sonsuz olanaklarından yararlanmanıza yardımcı olabilir. En büyük yardımcılaran biri olan 3 boyutlu yazıcı ile tasarladığınız nesneleri 3D bilgisayar ortamında üretebilirsiniz. 3D yazıcılar artık hayatınızın her alanında hayal edebileceğiniz şeyleri tasarlamanız ve üretmeniz için size eşlik ediyor.

 3D yazıcı 1980'lerden beri var olup 2000'lerde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Üretim, filamentler kullanılarak katman katman yapıldığından, eklemeli üretim teknolojisi olarak da bilinen 3D yazıcılar, modellerinizde ayarlamalar ve iyileştirmeler yapmanıza olanak tanırken, tasarımınızın üretim aşamasına hızlı bir geçiş sağlar. Geleneksel yazıcılara kıyasla daha hızlı prototip oluşturmaya olanak sağlayarak, takım, malzeme, işçilik maliyetleri ve zaman gibi maliyet artırıcı unsurlar ortadan kalkar.

MakerBot

MakerBot 3D yazıcı, bireysel ihtiyaçlarınıza en iyi yanıtı sunar. Hobilere ve geri dönüşüme uygun çeşitli modeller üretmenize yardımcı olabilir. Bu teknoloji ile atık malzeme daha az olduğu için çok tercih edilen uygun maliyetli bir uygulamadır. Bir masaüstü 3D yazıcıdan satın alınan doğru 3d yazıcı filament kullanarak metal, ahşap, naylon, kil, seramik ve bambu gibi tasarımlarınızı üretebilirsiniz.