Masaların yan kısımlarında bulunan makam bayrakları, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Belediyeler ve meclislerde makam bayrağı kullanmaktadır. Hem markayı hem de ülkeyi temsil eden bu bayraklar, özel semboller olarak kabul edilmektedir.

Makam Bayrağı Nasıl Yapılır?

Makam bayrağı denildiği zaman akıllara iki büyük bayrak gelmektedir. Ancak durum bu kadar da basit değildir. Çünkü belirli bir makam bayrağı ölçüsü bulunmaktadır. Yüksekliği 245 santim olan bu bayraklar, altın rengi ve gümüş simli, PVC asetatlı ve telalı olarak kullanılmaktadır.

Krom ve bronzdan yapılan materyaller ile kısa süre içerisinde bayram üretimi yapılmaktadır. Genellikle biri Türk bayrağı diğeri de markanın logosu olacak şekilde tercih edilirler. Ayrıca resmi makamlarda tepeliklere ay yıldız kullanılmaktadır.

Makam Bayrağı Özellikleri Nelerdir?

Makam bayrakları genel olarak makam odalarında, toplantılarda, açılışlarda ve resmi törenlerde kullanılmaktadır. Bu bayraklar direkleri ile beraber kullanılmaktadır ve kullanımları oldukça basittir.

Bu bayraklar, kalın saten kumaş üzerine dijital baskı tekniği kullanılarak üretilmektedir. Baskı yapıldıktan sonra makam bayrağı renklerinin belirginleşmesi ve baskının daha kalıcı olması için ısıdan geçmektedir. Ardından kenarlarına sıcak kesim uygulanmaktadır.

Makam Bayrak Nerelerde Tercih Edilir?

Makam bayrakları, resmi olan kurum ve kuruluşların tümünde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra özel kuruluşlarda da makam bayraklarına sık sık rastlayabilirsiniz. Görselliğin yanı sıra marka tanıtımı ve ülke belirtmek amacı ile makam bayrakları sık sık kullanılmaktadır.

Masa İsimliği Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde masa başı olarak çalışan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Devlet kurumlarında, ofislerde ya da işletmelerde kişilerin makam ve adının yazılı olduğu masaüstü isimlik, kişilere büyük bir kolaylık sağlamaktadır. İsimlik üzerinde yazanlar, kişinin adının ve görevinin ne olduğunu belirtmektedir.

Avukat, öğretmen, müdür ya da şef fark etmeksizin birçok meslekte bu isimlikler bilgi amacı ile kullanılmaktadır ve iletişim için büyük bir yardım sağlamaktadır.

Masa İsimliği Modelleri Nelerdir?

İş ortamlarında kişilerin tanınmasını sağlayan bu ürünler, farklı ve kaliteli tasarımlara sahiptirler. Kurumsal iş yerlerinde ve resmi dairelerde genellikle şık masaüstü isimlik modelleri kullanılmaktadır. Davet gibi organizasyonlarda ise konsepte uygun isimlikler tercih edilmektedir.

Masaüstü İsimlik Özellikleri Nelerdir?

Masaüstü isimlikler, kullanım alanlarına göre farklı özelliklere sahiptir. Resmi makamlarda ve kuruluşlarda kullanılan masaüstü isimlik kişilerin isimlerinin ve unvanlarının öğrenilmesine yardımcı olmaktadır. İş yerlerinde ve diğer alanlarda kullanılan isimliklerde müşterilerin kiminle iletişim kurduğunu sağlamak için oldukça avantajladır.

Sümen Takımı Nedir? Nasıldır?

İş yerlerinde ve ofislerde masa üzerindeki eşyaların düzenli durmasını sağlayan takımlara sümen takımı denmektedir ve bu takımın ana parçası deri ya da ahşap malzemeden yapılan yazı yazma altlığıdır. Bunun yanı sıra bu takım içerisinde bardak altılığı, tükenmez kalem, takvim ve bardak gibi eşyalarda bulunmaktadır.

Takım içerisindeki eşyaların uyumlu olması için hepsi aynı malzemeden üretilmektedir. Masaüstünün düzenli ve şık görünmesini sağlayan sümen takımı 11 parçaya kadar ulaşan ofis araçlarından meydana gelmektedir. Bu masaüstü araçlar ile kişiler kendilerine düzenli bir çalışma ortamı yaratabilmektedir.

Sümen Takımı Özellikleri Nelerdir?

Sümen takımları, kişilerin isteklerine göre ahşap ya da mermer olarak üretilebilmektedir. Ahşaptan yapılanlar masalara ve mobilyalara uyum sağlamaktadır. Mermer sümen takımı ağır olsa da masa üzerinde şık bir görünüş sergilemektedir. Ahşap takımlar, mermer takımlara oranla daha hafiftir. Ahşap malzemeden yapıldığı için yere düşme gibi kurumlarda pek fazla hasar almazlar. Mermer takımların ise daha dikkatli kullanılması gerekir.