Bu alanda farklı yatırımlar yapacaklarından bahseden M. Raif İnan, “Hedefimiz atıktan enerji alanında kendi üretim portföyümüzü geliştirmek” diyerek konu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bu teknolojiyi global anlamda birçok projeye uyguladıklarından ve başarılı sonuçlar elde ettiklerinden de söz etti.

M. Raif İnan, İngiltere’deki yatırımlarından söz ederek ilgilendikleri bir diğer pazarın da Afrika olduğuna değindi. Bu alandaki çalışmalarının devam ettiğinden bahseden M. Raif İnan, yatırımları ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

M. Raif İnan: Hedefimiz Atıktan Enerji Alanında Kendi Üretim Portföyümüzü Geliştirmek

Prof. Dr. Murat Doğru ve Aira Yönetim Kurulu Başkanı M. Raif İnan, teknoloji şirketleri GCL’nin geliştirdiği atıktan gazlaştırma teknolojisi ile atıktan enerji alanındaki potansiyele odaklandı. Bu teknolojiyi global anlamda birçok projeye uygulayıp başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Doğru ve İnan’ın hedefinde atıktan enerji alanında kendi üretim portföylerini geliştirmek var. 

“Uluslararası atıktan enerji yatırımlarına hazırlanıyoruz. Hedefimiz uluslararası bir portföy geliştirmek.  İngiltere ile başlayacağız. İngiltere atık toplama ve taşıma sisteminin çok iyi olduğu bir ülke. Yani kaynak tedariği kesintisiz bir şekilde işliyor. Bu alandaki düzenlemeler ve sistem çok iyi oturmuş. İngiltere'deki yatırımımız bizim için çok önemli. Hayata geçireceğimiz atıktan enerji üretim tesisleri ile hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içine 250 MW kurulu güce ulaşmak. 

İlgilendiğimiz bir diğer pazar ise Afrika. Bu coğrafyanın kendine has sıkıntıları var.  Finansmanı etkileyen genel ekonomik ve siyasi konjonktür, hammadde kaynak tedariğinin sürdürülebilirliği bunların başında geliyor. Yerel ve ulusal iş ortakları ile bunları aşmak için çalışmalarımız devam ediyor.  Hedefimiz bu pazar için de 250 MW’lik bir güce ulaşmak.”