Pazartesi günü başlayan proje TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında destekleniyor. 2022/1 çağrı döneminde bu kapsamda 103 proje desteklendi. Denizli Merkezefendi Lütfi Ege Anadolu Lisesi Türkiye genelinde projesi kabul edilen 5 liseden biri oldu. 

Coğrafya Öğretmeni Mehmet Çenesiz’in koordinatörlüğünü yaptığı projenin hedef kitlesi Denizli’de öğrenim gören 10. sınıf öğrencileri. 22-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projeye farklı okullardan 24 öğrenci katılıyor. Katılımcıların proje kapsamındaki ulaşım, yemek ve kırtasiye gibi giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacak.

Proje koordinatörü Mehmet Çenesiz, “Disiplinler arası bir anlayışla hazırlanan projenin amacı bilimsel yöntem ve etkinliklerle katılımcılara coğrafi bilinç kazandırmaktır. Bu yolla katılımcıların bilimsel metodolojiyi kavramaları yeni çalışmalarda kullanmaya istekli olmaları ve doğayı yaşamsal bir sistem olarak algılamaları beklenmektedir.
Denizli’de İnsan, Mekân, Coğrafya projesi kapsamında, Altındere Vadisi, Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti, Karahayıt Kaplıcaları, Kaklık Mağarası, Aşağıseyit, Çal Kısık Kanyonu, Yatağan, Yeşilyuva, Teleferik, Kent Ormanı, Bağbaşı Yaylası, Güney Şelalesi, Süleymanlı Yayla Gölü, Buldan ve Ornaz Vadisi Doğal Yaşam Parkı çalışma alanları olarak belirlenmiştir.
Proje bilimsel gezi, saha çalışmaları, doğa ve yaban hayatı gözlemi, bilgi işlemsel düşünme, deney uygulamaları ve işbirlikçi grup etkinlikleri gibi yöntemleri içermektedir. Çalışma sahalarında yürütülecek etkinliklerle katılımcılarda doğanın yaşamsal bir sistem olarak algılanması ve coğrafi bilincin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
” İfadelerini kullandı.

denizli-lutfi-ege-anadolu-lisesi-tubitak-projesi3

denizli-lutfi-ege-anadolu-lisesi-tubitak-projesi4

denizli-lutfi-ege-anadolu-lisesi-tubitak-projesi2

denizli-lutfi-ege-anadolu-lisesi-tubitak-projesi1

denizli-lutfi-ege-anadolu-lisesi-tubitak-projesi