İki oturumda düzenlenen sınavın birinci oturumu 09.30'da başladı. Birinci oturum 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi.

Denizli genelinde 249 okuldaki bin 136 salonda 13 bin 443 öğrenci dikkate alınarak yapıldı.

İLK OTURUMDA SÖZEL DERSLERDEN SORULAR YANITLANDI

Sınavın saat 09.30'da başlayan sözel oturumunda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi.

Saat 11.30'da başlayan, matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltildiği sayısal oturumda ise öğrencilerin 80 dakika süresi oldu. İki oturum arasındaki 45 dakikalık mola verildi.

LGS MERKEZİ SINAVINA İSTEYEN ÖĞRENCİLER GİRİYOR

LGS merkezi sınavına isteyen öğrenciler giriyor. Sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

Deprem nedeniyle meydana gelen öğrenim kayıplarının oluşturacağı adaletsizliği önlemek amacıyla, sorular sadece 8'inci sınıfın birinci dönem konularından hazırlandı. Öğrenciler ikinci dönem konularından sorumlu olmadı.

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden öğrenilebilecek, ayrıca posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek.