En sık gözlemlenen cilt problemlerinden biri lekedir. Leke, cildin normalinden daha fazla melanin üretmesi sonucunda ortaya çıkan kahverengi ton farklılıklarına denir. Ciltte leke oluşmasına sebep olan birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında;

·         Güneş lekesi

·         Sivilce lekesi

·         Hormon değişiklikleri

·         Yanlış ürün kullanımı

·         Kimyasal işlemler

Gelmektedir. En çok merak edilen sorulardan biri ise cilt lekeleri geçer mi? Her leke türü için geçer demek çok mümkün değildir. Çünkü bazı lekeler doğuştan gelir. Ancak sonradan oluşan güneş lekesi, akne lekesi, kimyasal işlem sonrası oluşan lekeler için doğru ürünlerle uygulanan düzenli bakım ile cilt lekelerinden kurtulmak mümkündür!  O halde gelin birlikte lekeli ciltler için bakım önerilerini inceleyelim.

Lekeli Ciltler için Bakım Önerileri

1.       Adım Temizlik

Cilt Tipi ne olursa olsun cildi temizlemek son derede önemlidir. Lekeli ciltler temizleyici tercihini aydınlatıcı etkili ve C vitamini içeren ürünlerden yana kullanmalıdır.

2.       Adım Tonik

Tonik, cilt bakımında asansör görevi gören en önemli bakım ürünleri arasında yer alır. Cildin en alt katmanına inerek onarım yapmaya başlar ve cildi bakıma hazırlar.

3.       Adım Serum

Serum cilt bakımında en etkili ürünler arasında yer alır. Yapı itibariyle çok ince olduğu için cildin en alt katmanına inerek onarım yapmaya başlar. Leke problemi yaşayan ciltler serum tercihi The Newlab. Niacinamide Dark Stop serum ciltteki ton farklılıklarını giderir, leke görünümünü en aza indirger. Cilde doğal bir canlılık kazandırır.

4.       Adım Nemlendirici

Cilt yapısı ne olursa olsun her cildin neme ihtiyacı vardır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kişinin cilt tipi ve ihtiyacıdır. Lekeli ciltler tercihini renkli nemlendiriciden yana kullanabilirler. The NewLab BB krem SPF 30 özelliği sayesinde cildi güneşe ve çevresel faktörlere karşı korur. Renkli özelliği sayesinde ciltteki ton farklılıklarını ve leke görünümünü en aza indirger. Kapatıcı özelliği pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Cilde yapısı cilde kolay uygulanır.

5.       Güneş Koruyucu

Özellikle lekeli ciltler için olmazsa olmaz bakım ürünlerinden biri güneş kremidir. Leke oluşumuna sebep olan en önemli faktörlerden biri güneştir. Bu nedenle cildi güneşe karşı korumak son derece önem taşır. Günlük bakım rutininizde SPF 30 veya SPF 50 güneş kremine mutlaka yer vermeyi atlamayınız.

Sizde The Newlab yorumları inceleyebilir,  The Newlab Hyaluronic Acid, The Newlab güneş kremi, The Newlab tonik ve tüm ürün çeşitlerini Dermokozmetika’da bulabilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.