Kütahya’nın Simav ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi; sarsıntı Denizli, İzmir, İstanbul, Bursa ve Eskişehir hattında hissedildi. Geniş bir coğrafyada hissedilen deprem sonrası kısa süreli panik yaşandı.
DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ VE MERKEZ ÜSSÜ
Depremin merkez üssünün Simav olduğu ve ilk belirlemelere göre 5,4 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremi 5,5 büyüklüğünde merkez üssü Kütahya Simav / Yemişli olarak açıklarken depremin 6 km derinlikte meydana geldiğini belirtti.
GENİŞ ALANDA HİSSEDİLDİ
Deprem Denizli, İzmir-İstanbul- Bursa- Eskişehir aksında hissedildi. Geniş bir coğrafyada hissedilen deprem sonrası kısa süreli panik yaşandı.
RESMİ AÇIKLAMA VE SAHA TARAMASI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekiplerin saha taramalarına başladığını belirtti.





