Kurumsal hediyeler işletmelerin çalışanları, müşterileri ve iş ortaklarına vermiş oldukları değeri ifade eden önemli araçlardan birisidir. Firmanın imajını pozitif yönde geliştirmeye yardımcı olur. Böylece müşteri ve çalışan sadakatini arttırırken iş ortakları ile ilişkilerin güçlendirilmesi mümkün olur.

Kurumsal Hediye Kutusu Nasıl Olmalı?

İşletmelerin, çalışanları ya da müşterileri için hazırlamış oldukları farklı hediyelerden oluşan paketlere kurumsal hediye kutusu adı verilir. Şirket imajı açısından oldukça önemli olan bu kurumsal hediye kutularını hazırlarken bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmayı düşünebilirsiniz. “Kurumsal hediye kutusu nasıl olmalı?” sorusuna yanıt arıyorsanız şu ipuçlarını değerlendirebilirsiniz:

·        Hediye Seçimi: Kurumsal hediye kutusunda yer alacak hediyelere karar verirken hediyeyi vereceğiniz kişinin kendini değerli hissedeceği bir kutu olmasına özen gösterebilirsiniz. Bunun için kişinin ilgi alanlarına yönelik seçimler yapılabilir.

·        Hediye Paketi: Ürünün ambalajı ve sunumu hediyenin değerini artıracak önemli bir faktördür. Bu nedenle hediye kutusu verilirken ambalajlama üzerinde ekstra çalışma yapılmalıdır. eğer çok sayıda alım yapacaksanız hediye paketinin üzerine kendi logonuzu bastırmayı düşünebilirsiniz. Sınırlı alımlar için ise şık, sade ve profesyonel hediye paketleri kullanılabilir.

·        Kalite: Vereceğiniz kurumsal hediyenin, işletmenizin imajı üzerinde büyük etkisi olduğunu unutmamalısınız. Mutlaka kaliteli bir içerik belirlemeniz şarttır. Kutu içerisinde bulunan ürünlerin kalitesiz olması işletmenizle ilgili yanlış düşünceler ortaya çıkmasına neden olabilir.

Çalışanlara Kurumsal Hediyeler

Çalışanlar için kurumsal hediye paketleri hazırlamak, onları daha iyi tanıdığınız için müşterilere göre daha kolay olacaktır. Eğer kişisel hediyeler hazırlamayı planlamıyorsanız kurum çalışanlarının ortak zevklerine uygun seçimler yapabilirsiniz.

·        Teknolojik Ürünler: Son yıllarda çalışanlara verilen teknolojik kurumsal hediyeler ön plana çıkmaktadır. Böyle bir paket hazırlayacaksınız çalışan sayısı göz önünde bulundurulmalı ve şirket bütçesine uygun seçenekler değerlendirilmelidir. Bir dizüstü bilgisayar, akıllı telefon gibi yüksek bütçeli hediyelerin yanı sıra kulaklık, USB bellek gibi alternatifler de değerlendirilebilir.

·        Ofis Aksesuarları: Ofis aksesuarları, hemen herkesin iş yaşamında kullanmış olduğu ürünlerdir. Not defteri, kalem ve telefon tutucu gibi hediye seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ofis aksesuarları ile birlikte hediye kutusunun içerisine çeşitli atıştırmalıklar eklenebilir.

·        Kıyafet Aksesuarları: Aksesuar seçiminde kişisel zevkler oldukça önemli olduğundan dolayı hemen herkesin beğenebileceği daha sade ve şık ürünler tercih etmekte fayda vardır. Örneğin deri bir cüzdan ya da saat içeren bir kutu hazırlanabilir.

·        Termos ve Kupa: Özellikle ofis çalışanlarının günün önemli bir kısmında bilgisayar başında çalıştıkları düşünülürse termos ve kupalar harika bir hediye seçeneği olabilir. Bu termos ve kupaları çalışanlarınızın meslek gruplarına uygun şekilde kişiselleştirerek daha şık bir hale dönüştürebilirsiniz.

·        Yayın Abonelikleri: Kurumlar, çalışanların motivasyonunu artırmak için yayın abonelikleri hediye edebilirler. Özellikle sektörel dergiler bulunuyorsa bu seçenekler değerlendirilebilir. Ekstra olarak Netflix, Disney Plus, Youtube ve Spotify Premium gibi abonelikler de ideal birer seçim olabilir

Kurumsal Teknolojik Hediyeler

Kurumsal teknolojik hediye seçenekleri, çalışan ve müşterilerinizi memnun etmek için harika bir fırsattır. Ekstra olarak kurumunuzun teknolojiyi yakalayabilen güncel bir işletme olduğunun göstergesi olacaktır. Bu sayede kurumsal prestijinize katkıda bulunacaktır.

·        Akıllı Saat: Akıllı saat, kurumsal hediye kutularında sıklıkla yer bulan ürünler arasındadır. Oldukça geniş bir fiyat aralığına sahip olmaları ise avantaj oluşturmaktadır. Daha uygun fiyatlı bir kurumsal hediye kutusu oluşturmak istiyorsanız başlangıç seviyesi ürünleri kutuya ekleyebilirsiniz. Eğer bütçenizi arttırma imkânınız varsa bildirimleri alan, mesaj okuma ya da arama imkânı sunan daha üst modellere göz atabilirsiniz.  Böylece vermiş olduğunuz hediye, alıcısının günün önemli bir saatinde yanında olmanızı sağlayacak ve şirket imajınızı güçlendirecektir.

·        Power Bank: Günümüzde hemen herkesin günün büyük kısmında teknolojik aletleri kullanıyor olması powerbanklere duyulan ihtiyacın da artmasını sağlamıştır. Üstelik üzerine basılan logolar ile harika bir kurumsal hediyeye dönüştürülebilir.

·        Bluetooth Hoparlör: Bluetooth hoparlörler, çalışan ve müşterileriniz için hazırlamış olduğunuz hediye kutularında yer alabilecek seçeneklerdendir. Ofiste ya da özel hayatlarında kullanmaları mümkündür. Ancak seçeceğiniz modeli belirlerken hoparlörün kulaklık bağlantısı olmasına da özen göstermenizde fayda vardır. Bu sayede ofislerde daha efektif bir şekilde kullanılabilir.

·        USB Flash Bellek: USB bellekler hediye kutularında en çok yer alan ürünler arasındadır. Genellikle logolu olarak tasarlanan bu ürünler sayesinde işletmenizin reklamınızı yapmanız da mümkün olacaktır.

·        Wireless Şarj Aletleri: Son yıllarda popülerliklerini oldukça artan ürünlerden olan kablosuz şarj aletleri ideal birer kurumsal hediye olabilir. Yine, logonuzun zenginleştirebileceğiniz bu ürünler sayesinde hediyeniz sürekli göz önünde olacaktır.

Kurumsal Hediye Arayışında Olanların Tek Adresi: 1 Yaşam Kutusu

Kaliteli bir kurumsal hediye ajansı arayışında olanlara işletmelerinin prestijini artırmalarına yardımcı olan 1 Yaşam Kutusu, yüksek müşteri memnuniyeti odaklı çalışarak kaliteli, ilgi çekici ve değer katan kurumsal hediyeleri sizlerle buluşturmaktadır.

Çalışanlarınız, iş arkadaşlarınız veya iş ortaklarınız için kurumsal hediye arayışı içindeyseniz 1 Yaşam Kutusu adresini ziyaret ederek hazır paketleri satın alabilir veya özel tasarım ve hediye seçenekleri ile kutunuzu özelleştirebilirsiniz.