AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Dil Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Yüksel, yayınladığı mesajında şu görüşlerini paylaştı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında 1932 yılında toplanan Birinci Dil kurultayının ardından hızla gelişen Türkçe, tarihi geçmişi ve taşıdığı misyon itibariyle özel bir yere sahiptir. Türkçe'miz, birliktelik ruhumuzun ve beraberlik sevgimizin temelini oluşturduğu gibi geçmişten gelen değerlerimizin ve kültürümüzün de ana unsurudur. Türkçe'miz omuzlarımızda taşıdığımız tarihi misyonun geleceğe aktarılmasında sağlam bir köprü görevi görmektedir.

Kullanmakta olduğumuz ve özümüzü yansıtan Türkçenin yeryüzünde konuşulmakta olan en zengin ve köklü bir dil olarak anılması millet olarak bizlere büyük bir gurur vermektedir. Türkçe'mizin dünyanın dört bir yanından yankısının duyulması ve konuşulması dilimizin gücünü ortaya koymaktadır. Dilimizi geliştirmek, zenginleştirmek ve gelecek nesillere taşımak zorunlu olduğumuz en önde gelen görevimizdir. Dilimizle ilgili sorunların ortak bilinç ve gayretle aşılacağı bilinen bir gerçektir. Millet olarak Türkçeyi doğru ve güzel kullanma
konusunda hassasiyet göstermek durumundayız.


Bu hususlarla ilgili gayretini ortaya koyan, çalışma yapan kurumlarımız başta olmak üzere, eğitimcilerimize, hassasiyetle ve titizlikle bu dili en iyi şekilde kullanmak için dikkat ve özen gösteren milletimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, dilimizin gelişmesini zenginleşerek bugünlere gelmesini sağlayanlara minnet duyuyor, aramızdan ayrılanları saygı, minnet ve rahmetle anıyor, milletimizin Dil bayramını kutluyorum” dedi.