Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü yapılan Taş Heykel Kolonisi, 7'si yurt dışından 10 sanatçının katılımıyla başladı.
Başbakanlık Tanıtma Fonu ile desteklenen Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi törenle başladı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu yaptığı konuşmada, 4 yıl önce başlattıkları kolonide figüratif ağırlıklı güzel eserlerin ortaya çıkacağını kaydetti. Koloniye 37 ülkeden 133 sanatçının başvurduğunu, jürinin 195 proje içerisinden yapılacak 8 eseri seçtiğini dile getiren Kömürcüoğlu, 10 sanatçının 26 Haziran'a kadar çalışmalarını tamamlayacaklarını ardından eserlerini sergileyeceklerini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da bugüne kadar kendi imkanları ile taş heykel kolonisini gerçekleştiren iş adamına teşekkür ederek şöyle konuştu: "Her yıl burada ortaya çıkan eserleri zevkle izler, taşın içerisinden çıkan o güzelliği hep beraber görürdük. Denizli turizm kenti, doğal taşların, travertenlerin olduğu şehir. Denizli Büyükşehir Belediyesi de bu işe destek olmalı düşüncesiyle öncelikle üç yılda yapılan eserleri Delikliçınar Meydanı'nda sergiledik. Bu işe daha çok destek verme kararı aldık. Yurt içi ve yurt dışından gelen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bir aylık çalışma sonunda burada çok güzel eserlerin ortaya çıktığını göreceğiz."
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de yaptığı konuşmada, Taş Heykel Kolonisi'nin kentin kültür ve sanat anlamında önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini belirtti. Kolonide ortaya çıkarılan eserlerin şehrin farklı köşelerinde görülebildiğini ifade eden Vali Demir, şunları söyledi: "Amatörce başlayan bu etkinliğe büyükşehir belediyesi destek vermeye başladı. Bu destek kentimiz açısından çok önemli. Her zaman söylüyoruz, Denizli binlerce yıldır zaten bu işe yabancı değil, herhalde bu konuda en büyük tecrübeye sahip kentlerden biri. Bu kentte 19 antik şehir bine yakın kültürel ve tarihi eser alanı var. Her taraf aslında bu eserlerle dolu. Ama bunun bu çağ ve bu çağın anlayışıyla tekrar gündeme gelmesinin son derece önemli olduğuna inanıyorum."
4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne Türkiye'den Ali Dirier, Evrim Kılıç ve Tülay Çakmak'ın yanı sıra İtalya'dan Adriano Ciarla ve Pasquale Martini, Ukrayna'dan Vladimir Protas ve Yury Mysko, Japonya'dan Mitsunori Koike ve Takao Suzuki, Gürcistan'dan Irodi Gvesesioni katılıyor.