HABERDENİZLİ.COM

Bir ay on gün önce kendi çabaları ile okullarının salon desteğini vermesiyle birlikte hazırlıklarını hızlandıran Tarih öğretmeni Cenk Çatalok, farklı sınıflardan tiyatroya ilgisi olan öğrencileri bir araya getirerek, ‘’Tiyatro Dip’’ adıyla amatör bir tiyatro topluluğu oluşturdu.

Topluluğun ilk oyunu Gümbür Gümbür Şov; yıllardır evlerimize misafir olmuş Çok Güzel Hareketler Bunlar ve Güldür Güldür Show gibi programlarından uyarlanarak, ‘’Tiyatro Dip’’ adlı topluluğun kendi dokunuşlarını da kattığı bir gösteriydi. Şüphesiz; yönetmeninden öğrencilerine kadar taklitten uzak, özgün hale getirilmeye çalışılmış bu gösteri izleyenlerden de tam not almayı başardı.

Kısaca; kartonlardan hazırlanılmış şirin dekorları, kısıtlı imkanlarla bir araya getirilen, belki de kimsenin dönüp bakmadığı eski ve yırtık koltukları, her oyuna özel fon kartonlarına yazılmış tabelaları,yüzleri gülümseten oyunculukları ve yönetimi ile ‘’Tiyatro Dip’’ sahnelediği ‘’Gümbür Gümbür Şov’’ kattıkları ile hafızalardan silinmeyecektir.